Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O treime din alimentele şi băuturile alcoolice consumate de români sunt din gospodăria proprie

Miercuri, 22 Decembrie 2010 (15:27:48)

O treime din alimentele şi băuturile alcoolice consumate de români sunt din producţia proprie şi numai două treimi provin din comerţ, cel mai mare autoconsum înregistrându-se la ouă, unde populaţia cumpără mai puţin de jumătate din cantitatea totală.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), pentru trimestrul al treilea, un român a consumat în medie 13,12 ouă pe lună, din care numai 5,63 de ouă au fost cumpărate, ceea ce înseamnă că în medie 7,5 ouă au provenit din producţia proprie, respectiv 57% din total.

Pe locul secund ca pondere a autoconsumului se situează legumele, respectiv 35,12% din cantitatea medie consumată. Din 9,31 kilograme de legume consumate lunar de o persoană, aproape 3,3 kilograme sunt produse în gospodării pentru consum propriu.

Românii consumă în medie 6,13 litri de lapte pe lună, din care doar 4,07 litri sunt cumpăraţi, iar 2,06 litri provin din gospodărie, ceea ce înseamnă un autoconsum de 33,6% din total.

Ponderi importante se regăsesc şi în cazul fructelor, cu 33,52%, şi a băuturilor alcoolice, unde cantitatea produsă pentru consum propriu acoperă 33,3% din total.

Astfel, un român consumă lunar puţin peste 2 litri de băuturi alcoolice, din care 0,7 litri sunt din producţie proprie.

Autoconsum ridicat se mai înregistrează la cartofi, cu 31,2% (1,03 kg dintr-un total de 3,3 kg medie lunară), şi la brânză şi smântână, cu 30,6%.

Datele privind consumul de carne şi preparate din carne relevă că doar o pătrime provine din producţia proprie, dar ponderea mai scăzută este explicabilă prin faptul că preparatele din carne sunt în general rezultatul unei procesări industriale.

Ponderi mai reduse ale autoconsumului sunt la pâine, unde 90% din cantitate provine din comerţ, ciocolata şi produsele zaharoase (83% din comerţ), precum şi apa minerală şi băuturile nealcoolice (87% din comerţ). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O treime din alimentele şi băuturile alcoolice consumate de români sunt din gospodăria proprie.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O treime din alimentele şi băuturile alcoolice consumate de români sunt din gospodăria proprie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei