Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Kiraly Andras, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că speră ca Legea educaţiei să rămână "valabilă cel puţin pentru următorii zece ani", însă, ca orice lege, ar putea fi "amendată" de un alt Parlament.
Întrebat dacă Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea nu va fi modificată în momentul în care balanţa puterii în Parlament se va modifica, Kiraly Andras a răspuns că aceeaşi soartă o poate avea orice lege, însă el speră ca această lege să rămână valabilă "cel puţin pentru următorii zece ani", transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Este o lege bună în opinia mea şi orice lege poate avea aceeaşi soartă, respectiv să fie reluată în discuţie, amendată de un alt Parlament. Noi sperăm că legea este bună şi va rămâne valabilă cel puţin pentru următorii zece ani. Important este ca ea să se aplice cât mai repede, astfel încât din anul şcolar viitor să îşi poată produce efectele", a afirmat Kiraly Andras.
Întrebat dacă afirmaţiile sale se bazează pe faptul că, un drept câştigat, cum este cel al predării istoriei şi geografiei în limba maghiară, nu mai poate fi pierdut, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a replicat: "Aşa este. Dar sperăm că după ce legea va apărea toată lumea îşi va da seama că este bună".
Secretarul de stat Kiraly Andras s-a aflat, vineri, la Timişoara, unde s-a întâlnit cu conducerea UDMR Timiş.
Legea educaţiei naţionale a fost semnată de preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi de vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş şi a fost depusă la Secretariatele Generale ale celor două Camere, în vederea exercitării dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale.
Curtea Constituţională va lua în discuţie, în 22 decembrie, sesizările cu privire la Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.
Sesizările au fost formulate, miercuri, pe de o parte de deputaţii PSD şi PNL, iar pe de altă parte, de preşedintele Senatului, Mircea Geoană.