Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că formaţiunea sa a depus amendamente la Legea salarizării unitare a personalului bugetar.
Nicolăescu a precizat că depunerea amendamentelor vizează preluarea acestora de către Guvern, el menţionând că în caz contrar este deschisă calea depunerii moţiunii de cenzură pentru a amenda legea în ansamblu.
Eugen Nicolăescu a mai precizat că el însuşi a amendamente la legea respectivă, unul dintre acestea privind modificarea grilelor personalului medical, în sensul creşterii salariilor medicilor şi asistenţilor de la 2 la 4 puncte procentuale pe grilă.
Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii social-democraţi nu au depus amendamente la Legea salarizării unitare pentru că o consideră neconstituţională.
"Nu am depus niciun amendament, pentru că suntem împotriva legii pe fond. Vom iniţia moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi asumă răspunderea. Dacă moţiunea nu trece, vom ataca la Curtea Constituţională, pentru că apreciem că legea permanentizează diminuarea cu 25% a salariilor bugetare, ceea ce este împotriva deciziei Curţii, care a stabilit caracterul temporar al acestei măsuri", a spus el.
Guvernul îşi va asuma răspundereaîn Parlament, pe 14 decembrie, pe Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, precum şi pe cea privind salarizarea în 2011 a acestei categorii de personal.
Potrivit deciziei Birourilor permanente reunite, termenul de depunere de amendamente la cele două proiecte de lege este 10 decembrie.
Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată.