Autorităţile din Alba au pregătit peste 7.000 de porţii de friptură şi cârnaţi şi peste 1.000 de litri de vin participanţilor la manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale a României, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Câteva zeci de bucătari au început, marţi, pregătirea porţiilor de mâncare în bucătăria unui hotel din Alba Iulia, autorităţile punând la dispoziţie peste 700 de kilograme de carne de porc, peste 700 de kilograme de cârnaţi, aproape 600 de kilograme de castraveciori muraţi şi 7.000 de chifle.
Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a declarat că organizatorii au decis să păstreze în program masa populară în special pentru cei care vin la Alba Iulia din zone foarte îndepărtate.
Bardan a spus că masa reprezintă o dovadă de ospitalitate pentru cei care vin să petreacă Ziua Naţională a României la Alba Iulia.
Masa populară va fi servită pe platoul Romanilor din Cetate, unde au fost amplasate mai multe corturi, iar o porţie va cuprinde o bucată de friptură, o bucată de cârnat, un castravecior murat şi o chiflă, la care se va adăuga un pahar cu vin.
Masa pregătită în acest an de autorităţile din Alba este mai săracă în comparaţie cu cea de anul trecut, când au fost pregătite peste 8.000 de porţii de sarmale cu costiţă.
Pentru manifestările organizate, în acest an, la Alba Iulia, pentru a marca Ziua Naţională a României, Guvernul a alocat 400.000 de lei, iar Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul Local Alba Iulia câte 100.000 de lei.