Sindicatele din educaţie şi ministrul Muncii nu au ajuns la nicio concluzie după întâlnirea de vineri, urmând ca luni să finalizeze grilele pentru angajaţii din învăţământ, existând şanse de creştere.
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, la finalul întâlnirii cu sindicatele că aceste negocieri vor continua şi luni şi vor fi finalizate, putând exista modificări în sensul creşterii coeficienţilor din grilă.
"Discutăm cu sindicatele. Se pot modifica elemente, negociez şi am abilităţi necesare să modific", a spus Botiş.
Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicateleor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a precizat că reprezentanţii cadrelor didactice şi-au arătat încă o dată nemulţumirea cu privire la creşterea coeficienţilor pentru profesorii debutanţi şi atingerea unui coeficient mediu de şapte pentru un profesor din învăţământul preuniversitar.
"Luni ne vom întâlni să vedem dacă Minsiterul Muncii vine cu ceva concret", a spus Hancescu.
Liderul sindical a precizat că este posibil ca luni profesorii să continue protestele, nemulţumiţi de aşezarea în grila legii unice de salarizare şi de Legea educaţiei.
Preşedintele Alma Mater, Anton Hader, a afirmat că la întâlnirea de luni şi sindicatele, şi ministrul Muncii vor veni cu cifre proprii pentru a vedea "unde se vor intersecta".
La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a spus că ministerul Daniel Funeriu insistă pe creşterea coeficienţilor pentru debutanţi, vrând ca grija unică de salarizare să nu fie foarte aplatizată.
Badea a negat că ar exista un conflict în învăţământ şi a afirmat că Ministerul Educaţiei nu va modifica ceva în grilă sub presiunea sindicatelor, pentru că e conştient că merită mai mult toate cadrele didactice din România.
Aceasta a evitat să dea cifre, dar a spus că un debutant ar merita mai mult decât are acum.