Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a încheiat, luni, două protocoale cu CSDR, pentru analizarea problemelor din domeniul legislaţiei muncii, ocupării forţei de muncă şi dialogului social, precizând că este deschis colaborării cu toate confederaţiile sindicale.
Ioan Botiş a precizat că cele două protocoale au fost încheiate de Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) cu Ministerul Muncii şi Inspecţia Muncii.
"Este un pas extrem de important. Sper să avem un dialog constant în ce priveşte modificarea legislaţiei muncii şi punerea ei în acord cu convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii", a declarat, după semnarea documentelor, ministrul Ioan Botiş.
Scopul acestor documente îl constituie intensificarea colaborării părţilor în vederea identificării şi analizării problemelor din domeniul legislaţiei muncii, ocupării forţei de muncă, dialogului social, relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi pentru stabilirea măsurilor necesare pentru rezolvarea acestora.
Botiş a precizat că de marţi protocoalele vor fi încheiate şi cu Inspectoratele Teritoraiel de Muncă.
Demnitarul a mai spus că este deschis colaborării cu toate confederaţiile sindicale şi are "disponibilitate totală pentru dialog", iar până în 5 noiembrie va trimite Parlamentului un proiect privind Legea dialogului social.
Preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Iacob Baciu, declara, sâmbătă, după discuţiile cu premierul, că acesta s-a angajat ca până pe 5 noiembrie să promoveze o nouă lege a dialogului social, dar şi o lege a inspecţiei muncii.
Reprezentanţii CSDR au discutat mai bine de trei ore cu premierul Emil Boc, cu ministrul Muncii, Ioan Botiş şi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, în urma întâlnirii de sâmbătă obţinând doar promisiuni privind elaborarea unor noi acte normative.
Liderul CSDR a spus că noua lege a dialogului social va fi o lege organică ce va stabili drepturi şi obligaţii pentru persoanele care fac parte din comisiile pentru dialog social.