Guvernul aşteaptă decizia Curţii Constituţionale (CC) în cazul Legii pensiilor, înainte de a stabili dacă îşi va angaja sau nu răspunderea pentru promovarea acestui act normativ, conform premierului Emil Boc.
Întrebat, vineri, de presă dacă este posibil ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pentru Legea pensiilor în cazul în care Curtea Constituţională va anunţa că votul din Parlament pentru acest proiect a fost neconstituţional, Boc a răspuns că mai întâi trebuie aşteptată decizia Curţii.
"Haideţi să aşteptăm decizia Curţii Constituţionale. Eu am încredere că această lege va fi în vigoare anul acesta şi va intra începând cu 2011 în plină activitate", a spus Boc.
Vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va susţine asumarea răspunderii Guvernului pe Legea pensiilor, dacă aceasta nu va trece de Curtea Constituţională, întrucât aprobarea acesteia constituie un angajament în relaţia cu FMI.
Curtea Constituţională a amânat, miercuri, pentru 6 octombrie, soluţionarea sesizărilor PNL şi PSD privind neconstituţionalitatea Legii sistemului unitar de pensii publice.
Premierul Emil Boc a anunţat, în luna august, că Guvernul şi–ar putea asuma din nou răspunderea în faţa Parlamentului, în septembrie sau octombrie, pentru adoptarea unor legi importante, precum Codul asistenţei sociale, modificarea Codului Muncii şi a Legii salarizării unitare în sectorul bugetar.
El a precizat că decizia asumării răspunderii va fi luată în funcţie de discuţiile din Coaliţie şi de graficul de adoptare a acestor legi.