Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, joi, că premierul l-a anunţat că este propus pentru remaniere, deşi regretă că nu vor mai lucra împreună, şi a precizat că decizia urmează să fie luată în cursul zilei, el arătând că nu are ce să îşi reproşeze pentru perioada mandatului.
Mihai Şeitan a spus, la ieşirea din sediul Ministerului Muncii, că premierul i-a transmis că au lucrat bine împreună şi că îi pare rău că nu vor mai putea face acest lucru şi în viitor.
Ministrul Muncii a adăugat că deşi a reuşit să facă în mare ce şi-a propus în mandatul său, mai sunt încă multe lucruri de făcut, unele de finalizat.
"Încă sunt multe de făcut. Ce mi-am propus să fac, am făcut, nu am ce să îmi reproşez", a declarat Şeitan.
Printre realizările mandatului său, Mihai Şeitan a inclus Legea pensiilor, Legea salarizării unitare a bugetarilor, Legea venitului minim garantat, Legea privind protecţia persoanelor cu handicap şi controalele demarate pentru descoperirea cazurilor de pensii de invaliditate acordate ilegal.
Întrebat ce i-ar transmite succesorului său, Şeitan a răspuns: "Atunci când o să vină cineva, o să fac propuneri în funcţie de persoana respectivă".
Surse din PDL declarau, anterior, pentru MEDIAFAX că alături de Sebastian Vlădescu şi Mihail Dumitru, remanierea îl vizează şi pe Mihai Şeitan, care va părăsi portofoliul de la Muncă.
Mihai Şeitan a ocupat postul de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din decembrie 2009, anterior el fiind secretar de stat la minister, consilier de stat pe probleme de muncă şi protecţie socială şi preşedinte al Casei de Pensii, fiind coordonatorul echipei care a elaborat proiectul Legii pensiilor
Mihai Şeitan s-a născut în 16 iulie 1946, a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti - Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Centrul de Instruire pentru Personalul din Administraţie şi Universitatea Bucureşti - Facultatea de Matematică.
El şi-a început activitatea la Institutul de Proiectări pentru Industria Uşoară, unde a lucrat între anii 1969 şi 1985, a continuat, din ianuarie 1986 până în 1990, la Centrul de Calcul pentru Industria Uşoară, iar în perioada septembrie 1990 - decembrie 1996 a ocupat funcţiile de director general al Direcţiei de Pensii, consilier al ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, însărcinat cu probleme de protecţie socială şi secretar de stat interimar, însărcinat cu protecţia socială, în Ministerul Muncii.
În perioada ianuarie 1996 - mai 2000 a lucrat ca expert principal în reforma pensiilor la Fundaţia Pro Democraţia, iar din ianuarie până în decembrie 1999 a fost expert local pentru protecţie socială la EPOS Health Consultants, Germania.
Mihai Şeitan a mai fost şeful Oficiul pentru Coordonarea Reformei Sistemelor de Pensii din România (Banca Mondială), consultant în Parlamentul României, iar din 5 octombrie 2009 ocupă funcţia de secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, după ce în perioada februarie - octombrie 2009 a fost consilierul de stat pentru muncă şi protecţie socială al premierului Emil Boc.
Şeitan a mai condus şi Casa Naţională de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS) în perioada februarie 2005 - mai 2007, el fiind şi coordonatorul echipei tehnice care a elaborat proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice.
După ce a părăsit CNPAS, el a condus, din postura de director general, compania FINCOP Broker de Pensii Private.