Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2010 - Anul XV, nr. 176 (4467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: 15 persoane au cerut ajutor medical, joi, în urma înţepăturii dragonului de mare

Joi, 29 Iulie 2010 (17:54:37)

Numărul persoanelor care au suferit înţepături ale peştilor numiţi "dragoni de mare" creşte de la o oră la alta, numai joi până la ora 15.30 fiind înregistrate 15 cazuri pe litoralul Mării Negre, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Cele mai multe persoane care au venit în contact cu această de specie de peşte se aflau în staţiunea Mamaia, dar au fost solicitări pentru SMURD Constanţa şi în Neptun, Saturn, Olimp, Năvodari (Hanul Piraţilor, Camping Holliday) şi plaja "Trei Papuci" din Constanţa, arată MAI.

Specialiştii în cercetări marine, cât şi echipajele SMURD Constanţa, solicită tuturor celor aflaţi pe litoral să trateze cu foarte mare seriozitate pericolul pe care îl reprezintă contactul direct cu această specie de peşte pentru organismul uman. Totodată, turiştii trebuie să fie foarte atenţi când intră în apa mării, întrucât "dragonul de mare" stă afundat în nisip şi pot călca pe el din greşeală.

Mai mulţi turişti aflaţi pe litoral au ajuns, în ultimele zile, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au fost înţepaţi de peştele care face parte dintr-o specie numită popular "dragon de mare".

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Liliana Tuţă, a precizat, marţi, că, în cazul în care nu se iau măsurile necesare, pacientul înţepat de această specie de peşte poate face şoc anafilactic şi, în unele cazuri mai grave, asociat cu alte boli, acesta poate chiar deceda.

Medicii constănţeni s-au confruntat şi în anii trecuţi cu astfel de cazuri.

Dragonul de mare (trachinus draco) trăieşte pe fundul nisipos al mării, în apropierea ţărmului şi, de multe ori, pescarii îl prind accidental cu momelile folosite la guvide. Este un peşte foarte periculos şi necesită o atenţie deosebită la eliberarea din cârlig deoarece la înotătoarea dorsală are ţepi veninoşi, a căror înţepătură este extrem de periculoasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: 15 persoane au cerut ajutor medical, joi, în urma înţepăturii dragonului de mare.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI: 15 persoane au cerut ajutor medical, joi, în urma înţepăturii dragonului de mare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei