Peste 1.600 de posturi, din care mai mult de jumătate vacante, au fost reduse din instituţiile administrative ale sistemului sanitar, Ministerul Sănătăţii (MS) susţinând că astfel se vor face economii de 7,7 milioane de lei la cheltuielile de personal până la sfârşitul anului.
Procesul de reorganizare şi restructurare a Ministerului Sănătăţii şi a unităţilor din subordine a fost finalizat, informează, joi, MS.
În urma reorganizării activităţilor, dintr-un total de 9.920 de posturi existente atât în unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, cât şi în unităţile finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat au fost reduse 1.621 posturi, dintre care 978 vacante.
În cazul unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat, cum sunt Ministerul Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică, alte unităţi aflate în subordinea ministerului, din cele 7.872 posturi finanţate integral de la bugetul de stat au fost reduse un număr de 918 posturi, reprezentând 11,66%.
Au fost eliminate şapte posturi din Ministerul Sănătăţii, un număr de 497 posturi din direcţiile de sănătate publică, 181 din unităţile subordonate MS şi 233 posturi de medici rezidenţi. Din cele 918 posturi reduse, un număr de 339 erau vacante. Toate posturile de medici rezidenţi care au fost eliminate sunt neocupate.
Reducerea celor 1.621 posturi din instituţiile administrative ale sistemului sanitar înseamnă o economie de 7.708.000 de lei la cheltuielile de personal până la sfârşitul anului.
Cea mai mare economie, însemnând 6.252.000 lei, se înregistrează în cazul unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat prin eliminarea celor 918 posturi.