Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2010 - Anul XV, nr. 149 (4440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România avea, înainte de majorarea TVA, printre cele mai scăzute taxe pe consum din UE

Luni, 28 Iunie 2010 (16:02:15)

Taxa pe valoare adăugată de 19% percepută până acum a fost printre cele mai scăzute din UE, iar nivelul de 24% va fi printre cele mai ridicate, în timp ce impozitarea veniturilor personale şi a profiturilor companiilor este mai redusă în multe dintre statele membre.

TVA-ul din România este al 19-lea ca mărime din UE, similar cu taxele pe consum din Germania, Olanda şi Slovacia, un nivel mai redus fiind înregistrat în Spania (18%), Malta (18%), Marea Britanie (17,5%), Cipru (15%) şi Luxemburg (15%), potrivit datelor prezentate luni de Eurostat,

Danemarca, Ungaria şi Suedia au cele mai mari taxe pe valoare adăugată, de 25%.

Astfel, odată cu creşterea TVA de la 19% la 24% România va deveni cel de-al patrulea stat membru într-un clasament UE după taxa pe valoare adăugată.

În privinţa taxării veniturilor persoanelor fizice şi companiilor, cota unică de 16% plasează România tot printre statele UE cu cele mai mici impozite, însă raportul Eurostat se referă în acest caz la taxa aplicată contribuabililor cu cele mai mari venituri. Astfel, comparaţia între ţări pierde din relevanţă, din moment ce numeroase guverne din UE impozitează progresiv veniturile.

Cele mai scăzute taxe sunt aplicate în Bulgaria, de 10% asupra venitului personal şi profitului companiilor. Cehia percepe 15% din venitul personal, respectiv 19% din profiturile companiilor, în timp ce în Slovacia este în vigoare o cotă unică de 19%.

Dintre ţările cu impozit progresiv se remarcă Suedia, care ia maximum 56,4% din venitul personal şi 26,3% din profiturile companiilor, dar şi Belgia (53,7%, 34%) sau Danemarca (51,5%, 25%). În Ungaria, impozitul progresiv taie 40,6% din veniturile celor mai bogaţi rezidenţi, în timp ce companiile trebuie să verse la stat 20,6% din profit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România avea, înainte de majorarea TVA, printre cele mai scăzute taxe pe consum din UE.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România avea, înainte de majorarea TVA, printre cele mai scăzute taxe pe consum din UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei