Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iun 2010 - Anul XV, nr. 143 (4434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România rămâne pe penultimul loc în UE după PIB pe locuitor la standardul puterii de cumpărare

Luni, 21 Iunie 2010 (14:05:42)

România continuă să ocupe penultimul loc în UE după Produsul Intern Brut (PIB) pe locuitor la standardul puterii de cumpărare, cu 45% din media Uniunii, mai puţin decât în ţări care încă nu au aderat, precum Croaţia şi Turcia, se arată într-un comunicat prezentat luni de Eurostat.

PIB pe locuitor la standardul puterii de cumpărare a fost echivalent în 2009, în România, cu 45% din media înregistrată la nivelul Uniunii Europene, singurul stat membru mai sărac fiind Bulgaria, cu 41% din medie.

Croaţia şi Turcia, prima pe cale să intre în UE, a doua încă în fazele preliminare ale procesului de aderare, depăşesc România ca nivel de trai după acest indicator, cu 64%, respectiv 46% din media UE.

Muntenegru, un alt stat european care nu a dobândit încă statutul de membru UE, depăşeşte Bulgaria ca PIB pe locuitor la standardul puterii de cumpărare şi se apropie de România, cu 43% din media Uniunii.

Exceptând Luxemburgul, statul membru cu cel mai ridicat PIB pe locuitor la standardul puterii de cumpărare este Irlanda, 131% faţă de media UE, urmată de Olanda (130%), Austria (124%) şi Suedia (120%). În Luxemburg, indicatorul se plasează la 268% din media UE, însă valoarea neobişnuit de ridicată se datorează numărului mare de expaţi care lucrează în ţară, care contribuie la PIB însă nu sunt consideraţi populaţie activă.

Cifre cu mult peste România sunt întîlnite şi în Marea Britanie (117%), Germania (116%), Franţa (107%), Spania (103%), Italia (102%), Grecia (95%), Slovenia (86%), Cehia (80%), Portugalia (78%), Ungaria (63%) sau Polonia (61%).

Norvegia, Elveţia şi Islanda, ţări integrate în mare măsură în spaţiul economic european, însă care nu au aderat la UE, au un PIB pe locuitor la standardul puterii de cumpărare apropiat sau chiar mult mai ridicat decât cele mai bogate ţări din Uniune. În Norvegia, indicatorul se plasează la 177% din media UE, în Elveţia la 144%, iar în Islanda la 120%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România rămâne pe penultimul loc în UE după PIB pe locuitor la standardul puterii de cumpărare.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România rămâne pe penultimul loc în UE după PIB pe locuitor la standardul puterii de cumpărare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei