Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, se declară convins că au fost "discuţii informale" în PDL despre remaniere, dar spune că în coaliţie nu au fost, adăugând că, dacă vor fi remaniaţi "un ministru, doi, trei, merge mai departe căruţa", însă dacă se discută despre numărul ministerelor se pierde timp.
Borbely Laszlo, care este şi vicepreşedintele executiv al UDMR, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, despre remaniere, răspunzând că el crede că subiectul a fost abordat la nivelul PDL, dar în coaliţia de guvernare nu s-a discutat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Discuţii informale probabil au fost în PDL, sigur, dar în coaliţie n-am discutat deloc despre remaniere sau reaşezare, restructurare a ministerelor. Dacă vreţi o părere personală, în momentul de faţă, dacă ne apucăm iarăşi să discutăm despre zece ministere, 12 sau opt, apoi două luni se va discuta numai despre aceste restructurări, unii îşi fac bagajele, trec la alt minister, va fi o nebunie", a spus Borbely.
El a adăugat că, în acest moment, după asumarea răspunderii, miniştrii trebuie să se concentreze pe "măsurile dureroase" adoptate, care trebuie să fie temporare.
Borbely a repetat că îşi va da demisia dacă până la sfârşitul anului nu se implementează aceste măsuri, subliniind că, şi dacă va avea loc o remaniere, tot "merge mai departe căruţa".
"Credeţi-mă, dacă vedem că nu funcţionează lucrurile, în ce mă priveşte, eu am luat deja o decizie. Dar lăsaţi-ne sau să ne lăsăm reciproc să implementăm unele măsuri. Premierul a spus că remanierea se face, nu se discută. Dacă remaniază un ministru, doi, trei, merge mai departe căruţa", a arătat Borbely.
El a precizat că treburile ministerului vor fi în regulă, până la sfârşitul anului, adăugând că fiecare dintre miniştri trebuie să îşi rezolve problemele.
Borbely a subliniat că există o neîncredere a mediului privat în ceea ce priveşte plata de la buget a lucrărilor efectuate, dar Ministerul Mediului a reuşit să recapete încrederea firmelor care au făcut lucrări plătite din bugetul acestuia.
"În ianuarie, februarie, martie, nu veneau facturile şi am sunat şi i-am întrebat. Şi mi-au spus că n-au încredere că vor fi plătiţi. Le-am spus: «Dacă nu depuneţi facturile, nu pot să vă demonstrez c-o să vă plătesc banii». S-a pierdut această încredere şi, printre altele, de aceea suntem unde suntem. Dar haideţi să facem o decelare - fiecare să aibă responsabilitate şi să-şi rezolve problemele. Ministerul meu va fi în regulă până la sfârşitul anului, cu bugetul pe care-l avem", a conchis Borbely.
Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că o remaniere în acest moment ar fi doar o măsură "de vitrină", precizând că, în opinia sa, este necesară reorganizarea structurilor guvernamentale, prin reducerea "foarte fermă" a acestora.
În presă au fost vehiculate în ultimele zile mai multe variante de remaniere, pe lista celor care ar urma să fie înlocuiţi figurând ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la sosirea la Parlament, la întâlnirea cu deputaţii PDL, că remanierile se fac, nu se discută.
"Nu este vorba de nicio demisie depusă, iar remanierile se fac, nu se discută", a răspuns prim-ministrul la întrebările pe tema unei eventuale remanieri guvernamentale.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, declara, tot miercuri, că informaţiile privind demisia unor miniştri reprezintă doar zvonuri false.