Proiectul Legii educaţiei a primit, marţi, avize favorabile din partea a trei comisii parlamentare, după cel primit în 13 aprilie de la Comisia Juridică, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
MECTS arată, într-un comunicat remis, marţi, că proiectul legii educaţiei a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, a Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale şi a Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.
Cele trei avize se adaugă celui primit în 13 aprilie din partea Comisiei juridice, a adăugat MECTS.
Proiectul legii educaţiei a fost aprobat de Guvern în 12 aprilie, fiind în prezent în proceduri de avizare la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, ca primă cameră sesizată. Principalele modificări propuse prin proiectul de lege vizează introducerea obligativităţii învăţământului până la vârsta de 16 ani şi a claselor pregătitoare, dar şi introducerea clasei a IX-a în învăţământul gimnazial.
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, să ceară Comisiei pentru învăţământ să-şi stabilească un calendar de dezbateri la proiectul legii educaţiei şi în timpul plenului, după ce preşedintele comisiei a solicitat prelungirea termenului de dezbatere.
Preşedintele Comisiei de învăţământ, Cristian Dumitrescu (PSD), a solicitat prelungirea termenului de dezbatere de la 45 de zile la 60 a Legii educaţiei, pe motiv că este o lege complexă şi că sunt încă două iniţiative legislative ale PSD şi PNL pe aceeaşi temă.
În ziua în care proiectul a fost aprobat de Guvern, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat ca actul normativ să fie înscris cu prioritate pe ordinea de zi, termenul limită de dezbatere şi adoptare în Cameră fiind 26 mai.