Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, ca proiectul legii educaţiei naţionale elaborat de Guvern să fie înscris cu prioritate pe ordinea de zi, termenul limită de dezbatere şi adoptare în Cameră fiind 26 mai, a declarat secretarul Camerei Dumitru Pardău.
Pardău a precizat că Biroul Permanent a decis să transmită de urgenţă proiectul legii educaţiei comisiilor de specialitate, dar termenele de dezbatere să fie cele normale pentru un act normativ.
"Conform Regulamentului, odată cu proiectul de lege al educaţiei vor fi dezbătute şi celelalte iniţiative legislative de modificare a legii învăţământului, depuse de parlamentari", a spus Pardău.
El a arătat că termenul final de adoptare al proiectului în Camera Deputaţilor este stabilit la 26 mai.
Termenul de depunere al amendamentelor la comisiile de specialitate la proiectul de lege al educaţiei este 19 aprilie, iar comisia de învăţământ va trebui să depună raportul la data de 26 aprilie, urmând ca plenul să se pronunţe până la 25 mai.
Proiectul legii educaţiei a fost depus, luni, la Camera Deputaţilor de către Guvern, care a solicitat dezbaterea acestuia în procedură de urgenţă.
Camera Deputaţilor este prima sesizată cu acest proiect de lege, Senatul fiind for decizional.
Guvernul a aprobat, luni, proiectul legii educaţiei naţionale, urmând ca documentul să fie transmis în Parlament spre dezbatere în regim de urgenţă.
Principalele modificări propuse prin proiectul de lege vizează introducerea obligativităţii învăţământului până la vârsta de 16 ani şi a claselor pregătitoare, dar şi introducerea clasei a IX-a în învăţământul gimnazial.