Moţiunea simplă pe Educaţie a fost respinsă, miercuri, în plenul Senatului, întrunind doar 51 de voturi "pentru" din cele 69 de voturi necesare pentru aprobare.
Au fost înregistrate 65 de voturi "împotrivă" şi 51 de voturi "pentru". Nu au existat abţineri.
Ministrul Educaţiei a fost prezent la dezbaterile din plen.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut lui Funeriu să nu încerce să arondeze ideea de reformă în învăţământ unui singur partid. El a arătat că toată lumea trebuie să accepte ideea că ministrul Educaţiei face politică, că slujitorii şcolii nu sunt birocraţi şi că învăţământul a ajuns să fie în ultimii douăzeci de ani un "poligon de tragere".
"Niciodată cuvântul reformă nu a înflorit mai mult decât în domeniul Educaţiei. Am un junghi când aud că mai vine una (n.r. reformă)", a declarat Antonescu.
Senatorul PNL i-a amintit ministrului Funeriu care s-a plâns de greaua moştenire pe care a primit-o atunci când şi-a preluat mandatul că titular la ace st minister a fost înaintea sa, ca ministru interimar, premierul Emil Boc.
Pe de altă parte, senatorul independent Liviu Câmpanu a declarat că reprezentanţii grupului sunt alături Funeriu "pe drumul dialogului, moderaţiei şi urmăririi interesului cetăţeanului".
"Colegii din grupul independenţilor susţin Legea Educaţiei naţionale. Senatorii din grupul parlamentar independent vot fi alături de dumneavoastră atâta timp cât continuaţi pe această cale justă a dialogului, a moderaţiei, a interesului cetăţeanului, pentru că suntem conştienţi de nevoia urgentă de reformare a sistemului educaţionale. Exprim încrederea şi speranţa că veţi avea uşa deschisă ideilor şi propunerilor noastre cu privire la acest demers greu, dar cu efecete pozitive pe termen lung", a spus Câmpanu.