Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderii sindicatelor: Am recomandat să nu fie trecute notele în catalog, nu am făcut referendum

Luni, 22 Martie 2010 (14:27:48)

Programul în învăţământul bucureştean se desfăşoară normal luni, profesorii pun note în catalog, după cum susţine conducerea Inspectoratului Şcolar, liderii sindicali afirmând că au recomandat să nu fie trecute notele dar că decizia aparţine dascălilor, nefiind organizat un referendum în acest sens.

"Am recomandat să nu fie trecute notele în catalog ca o primă formă de protest, dar nu am făcut referendum în acest sens", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, liderul Feeraţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a spus că probabil marţi ar putea şti câţi profesori bucureşteni nu au pus note în catalog, precizând totodată, la fel ca şi liderul FSLI, că este vorba doar de o recomandare.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că nu are informaţii legate de cazuri în care profesorii au refuzat să treacă notele în catalog.

"Vom analiza dacă profesorii respectă toate etapele prevăzute de lege pentru aceste acţiuni de protest", a precizat inspectorul general şcolar al Capitalei.

Federaţiile din educaţie au anunţat, joi, un calendar comun de proteste, anunţând că din 22 martie cadrele didactice nu vor mai trece în catalog notele şi calificativele elevilor.

În 25 martie, sindicaliştii din învăţământ vor organiza un miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş de protest care se va încheia la Ministerul Educaţiei, concomitent cu un pichet la Ministerul Muncii.

Tot în 25 martie vor fi suspendate cursurile în toate şcolile, pentru a fi organizate dezbateri pe proiectul Legii educaţiei, sindicaliştii reclamând că acesta nu a fost trimis cadrelor didactice pentru a fi analizat.

În 14 aprilie, Birourile executive ale federaţiilor din învăţământ vor analiza concluziile strânse în urma dezbaterii pe proiectul Legii educaţiei şi vor face un material pe care îl vor trimite în Parlament.

Federaţiile din învăţământ au mai decis ca 22 aprilie să fie zi de protest naţional, cu încetarea activităţii de instruire şi predare în unităţile de învăţământ.

Sindicaliştii ameninţă că dacă în urma acestor acţiuni de protest nu vor fi găsite soluţii pertinente pentru problemele pe care le ridică angajaţii din educaţie, la începutul lunii iunie ar putea fi declanşată greva generală pe termen nelimitat, care va duce la neîncheierea situaţiei şcolare, deci la blocarea anul şcolar. Liderii sindicali spun că acţiunile de protest nu vizează doar salariaţii din sistem, ci şi ceea ce se întâmplă cu elevii.

Totodată, sindicaliştii din educaţie au mai decis organizarea unor delegaţii din partea celor patru federaţii care să înainteze memorii Parlamentului European şi care să se întâlnească cu comisarii europeni pe Educaţie şi Justiţie pentru a le prezenta situaţia învăţământului românesc şi modul în care sunt încălcate drepturile angajaţilor din domeniu.

Biroul Executiv al Federaţiei "Spiru Haret" - filiala Turda a decis, sâmbătă, să nu respecte hotărârea conducerii centrale de a nu trece, începând de luni, note în catalog, considerând că refuzul de a trece notele are impact negativ asupra elevilor, această măsură fiind susţinută şi de FSLI Cluj.

Liderul "Spiru Haret" - filiala Turda, Ioan Marcu, a declarat, sâmbătă, că sindicaliştii clujeni nu vor "să intre în război" cu elevii, care nu au nicio vină pentru situaţia din educaţie. "Spiru Haret" are peste 1.900 de membri în judeţul Cluj, în cadrul a 35 de unităţi şcolare din zona Turda.

Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar Clujean (SLIPC), Lucia Cojocaru, a anunţat că nici acest sindicat, care are aproximativ 5.500 de membri, nu este de acord cu soluţia avansată de conducerea centrală a FSLI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii sindicatelor: Am recomandat să nu fie trecute notele în catalog, nu am făcut referendum.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderii sindicatelor: Am recomandat să nu fie trecute notele în catalog, nu am făcut referendum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei