Premierul Boc a cerut sindicatelor să înţeleagă că nu îşi permite luxul de a renunţa la legile salarizării şi pensiilor, necesare pentru reformarea statului, şi că în caz contrar cheltuielile publice vor scăpa de sub control, iar România va ajunge într-o situaţie economică dificilă similară Greciei.
"Dacă oprim reforma, pe termen mediu ajungem în situaţia Greciei. Susţin dialogul social şi sunt de acprd că legile salarizării şi pensiilor pot fi îmbunătăţite, dar trebuie aplicate", a spus Boc la finalul discuţiei cu sindicatele.
Liderii sindicali i-au spus premierului Emil Boc, în discuţia de la Guvern, că Legea salarizării unitare a fost aplicată eronat, iar profesorii cu salarii de 800-900 lei au pierdut din venituri în timp ce procurorii şi judecătorii , "aflaţi în vârful piramidei", au beneficiat de majorări salariale.
Ei i-au cerut premierului să corecteze aceste erori, arătând că modul în care a început să fie aplicată Legea salarizării a avut un efect contrar principiilor acestei legi.
În urma discuţiei de la Guvern s-a convenit ca sindicaliştii să se întâlnească, săptămâna viitoare, cu reprezentanţi ai ministerelor Muncii, Finanţelor, Internelor şi Justiţiei, pentru discuţii legate de amendamentele lor la actele normative privind salarizarea unică şi pensiile, urmând ca rezultatele să fie evaluate ulterior cu premierul Emil Boc.
Aproximativ 200 de sindicalişti de la Confederaţia "Cartel Alfa" au pichetat, vineri, sediul Guvernului, nemulţumiţi de incoerenţa Legii salarizării unitare în sistemul bugetar, nemajorarea salariului minim, dar şi de modul în care a fost elaborat proiectul Legii pensiilor.
La pichet au participat sindicalişti atât din sectorul bugetar, cât şi din cel economic, din Bucureşti şi judeţul Ilfov.