Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că la şedinţa grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor nu au fost "lacrimi pentru niciunul dintre cei plecaţi" din partid şi a arătat că parlamentarii care au părăsit PSD i-au trădat pe alegători.
"Facem Opoziţie, ne pregătim de moţiune, nu au fost lacrimi pentru niciunul dintre cei plecaţi. Nu vă faceţi griji", a spus Ponta, după şedinţă.
El a arătat că "este tipic pentru cei care nu au puterea şi caracterul necesar să stea în opoziţie şi plecă la putere".
Ponta a mai spus că este o trădare din partea acelora care părăsesc partidul şi pleacă la putere, faţă de cei care i-au ales.
"Nu am semnal că vor mai pleca. Probabil că săptămâna viitoare se va vorbi despre cine pleacă de la liberali. Aşa un partid de opoziţie se întăreşte", a adăugat Ponta.
Deputatul social-democrat Viorel Balcan şi-a înregistrat luni, demisia din grupul parlamentar PSD şi înscrierea în cel al PDL, în timp ce social-democratul Marian Sârbu a trecut la grupul independenţilor.
Premierul Emil Boc a respins, duminică, ipoteza cooptării în Guvern a foştilor membri PSD Cristian Diaconescu şi Marian Sârbu, susţinând că Executivul nu îşi va schimba componenţa actuală şi toţi miniştrii în exerciţiu vor rămâne în funcţie, fără să fie luată în calcul o remaniere guvernamentală.
Cea mai recentă afiliere la grupul independenţilor este a lui Marian Sârbu, care şi-a anunţat vineri demisia din PSD.
Liderul coordonator al grupului parlamentarilor independenţi, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că prietenul său Marian Sârbu va avea un rol foarte important în construcţia politică de centru-stânga pe care o au în vedere.
Fostul vicepreşedinte al PSD Marian Sârbu, dorit de Traian Băsescu, la finele lui 2009, pentru portofoliul Muncii, este cel de-al 28-lea parlamentar al grupului deputaţilor şi senatorilor independenţi, care se apropie, astfel, de numărul parlamentarilor UDMR.
( 1 mar 2010, 19:47:39
Despre lipsa calitatilor morale ale celor ce-au plecat, dupa ce electoratul i-a votat, nu mai trebuie argumentat, atat timp cat toti, intr-o unanimitate deplina, n-au plecat spre opozitie, ci, spre cei de la putere. O sa se spune ca este unul de la PD-L ce-a trecut la "independenti", dar astia unde tind, nu spre puterea la care deja este coordonatorul lor?