Liderul PC Dan Voiculescu a primit cu surprindere decizia Curţii de Apel potrivit căreia ar fi fost colaborator al fostei Securităţi, arătând că nu a făcut poliţie politică şi nu a fost informator al Securităţii, iar "adevărul va fi restabilit" de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
"Dan Voiculescu a primit cu surprindere decizia Curţii de Apel de astăzi (vineri - n.r.). Împotriva acestei decizii pledează argumente morale şi juridice solide. Dan Voiculescu se arată convins că, în ciuda momentului extrem de dificil pe care îl traversează instituţiile din România, aflate sub presiunea unui grup politic cu dirijor unic, decizia Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie va fi diferită, restabilind adevărul în graniţele sale fireşti", se arată într-un comunicat al PC remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.
Dan Voiculescu asigură opinia publică că nu a făcut poliţie politică şi nu a fost informator al Securităţii, limitându-se doar la respectarea normelor care reglementau activitatea în comerţul exterior până în anul 1989.
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a constatat, vineri, că fostul lider PC, Dan Voiculescu, a avut calitatea de colaborator al fostei Securităţi.
Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca fiind neîntemeiată, acţiunea lui Dan Voiculescu şi a admis cererile de intervenţie în interesul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) făcute de verişoarele fostului lider PC, Paraschiva Silaghi şi Mikaela Kallbery. Acestea au făcut cereri de intervenţie în proces împotriva politicianului.
Decizia de vineri poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.