Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 21 ian 2010 - Anul XV, nr. 16 (4307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BM a cerut ca proiectul Legii pensiilor să ajungă în Parlament în prima săptămână din februarie

Joi, 21 Ianuarie 2010 (17:49:47)

Reprezentanţii Băncii Mondiale au cerut joi, într-o întâlnire cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ca proiectul Legii pensiilor să fie trimis în Parlament în prima săptămână din luna februarie, iar grila unică de salarizare şi procedurile de implementare să fie definitivate în cel mai scurt timp.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) precizează, într-un comunicat de joi, că întâlnirea de lucru a vizat stadiul condiţionalităţilor impuse de Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană în vederea deblocării celei de-a treia tranşe a acordului de împrumut.

"Temele puse în discuţie au tratat problemele din zona asistenţei sociale, a pensiilor şi a normelor de implementare a Legii unice de salarizare. S-a analizat evoluţia obiectivelor din agenda de lucru faţă de ultima întâlnire, ce a avut loc în luna decembrie, şi s-a stabilit lista de priorităţi pentru perioada imediat următoare", arată MMFPS în comunicatul citat.

Consilierul ministrului Muncii, Loredana Manolache, a precizat, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii Băncii Mondiale au dorit să afle de ce îndeplinirea unor obligaţii, precum aprobarea Legii pensiilor, durează atât de mult, reprezentanţii MMFPS explicându-le acestora procedurile prevăzute de legislaţia românească.

Discuţiile de la Ministerul Muncii au vizat definitivarea în cel mai scurt timp a grilei unice de salarizare şi a procedurilor de implementare, dar şi definitivarea proiectului Legii pensiilor, astfel încât acesta să ajungă în Parlament "cel târziu la începutul lunii februarie".

Potrivit MMFPS, reprezentanţii Băncii Mondiale au cerut şi iniţierea unei cercetări exhaustive pe marginea programelor de asistenţă socială, astfel încât acestea să poată fi integrate "într-un sistem coerent şi unitar până la sfărşitul acestui an".

Consilierul ministrului a precizat că reprezentanţii Băncii Mondiale doresc să ştie numărul exact al beneficiarilor sistemului de asigurări sociale şi tipurile de prestaţii care se acordă fiecăruia, pentru a putea fi stabilit impactul bugetar.

Potrivit MMFPS, în zilele următoare vor mai fi întâlniri cu reprezentanţii Băncii Mondiale, la care vor participa şi oficiali ai Ministerului de Finanţe.

O misiune a Băncii Mondiale, împreună cu echipele Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, se află la Bucureşti, în perioada 20-27 ianuarie, pentru a discuta progresele înregistrate în programul de reformă susţinut de BM, prin al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare.

Experţii Băncii Mondiale se vor concentra în discuţiile cu autorităţile române asupra reformei din sectorul public, incluzând implementarea legii salarizării unitare şi a sistemului de pensii, asistenţa socială, precum şi reformele din sectorul financiar.

Prin programul de împrumuturi pentru politicile de dezvoltare, România primit în luna septembrie suma de 300 milioane de euro, dintr-un total programat de un miliard de euro.

Misiunea FMI vine în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

La începutul lunii mai 2009, FMI a virat prima tranşa din împrumut (aproximativ 4,8 miliarde de euro), care a intrat la rezerva BNR, iar în luna septembrie a acordat şi banii aferenţi celei de-a doua tranşe din împrumutul stand-by (1,85 miliarde euro), din care jumătate au intrat la rezerva valutară a Băncii Naţionale a României şi jumătate în contul Trezoreriei statului aflat la BNR.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BM a cerut ca proiectul Legii pensiilor să ajungă în Parlament în prima săptămână din februarie.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
BM a cerut ca proiectul Legii pensiilor să ajungă în Parlament în prima săptămână din februarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei