Disponibilizarea a 3.000 de angajaţi din asistenţa socială nu este justificată, deoarece sistemul este subdimensionat, iar dacă va fi aplicată o asemenea măsură, salariaţii trebuie să beneficize de plăţi compensatorii, susţin sindicaliştii din domeniu.
Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică "Publisind", Gabriel Chifu, a declarat, marţi, că a solicitat ministrului Muncii o întrevedere referitoare la acordarea de plăţi compensatorii către angajaţii din asistenţă socială, care urmează să fie disponibilizaţi şi că aceasta ar trebui să aibă loc, miercuri, dar că încă nu a fost confirmată.
Chifu a declarat că disponibilizarea a 3.000 de angajaţi din asistenţă socială nu este justificată, întrucât "sistemul este oricum subdimensionat", iar o astfel de măsură nu este benefică.
Potrivit secretarului general de la "Publisind", mulţi dintre salariaţii din asistenţă socială au salarii de 600 – 700 de lei şi, în cazul în care vor fi făcute disponibilizări, aceştia ar trebui să beneficieze de plăţi compensatorii.
Aproximativ 3.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din unităţile de asistenţă socială în urma aplicării standardelor de cost în sistem, prin care se va realiza o reducere de 37% faţă de alocările bugetare din 2009, respectiv o economie de peste 350 milioane lei, a decis Guvernul, în 6 ianuarie.