luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bejinaru, noul şef al CSM, doctorand în sociologie în problema delincvenţei juvenile

Luni, 11 Ianuarie 2010 (17:56:25)

Noul preşedinte al CSM, Florica Bejinaru, a fost consilier juridic la o fabrică de confecţii, în prezent doctorand în sociologie în problema delincvenţei juvenile, în timp ce vicepreşedintele Consiliului, Graţiana Isac, este procuror de când a absovit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi-a desemnat, luni, noua conducere, în funcţia de preşedinte fiind desemnată judecătoarea Florica Bejinaru, iar în cea de vicepreşedinte procuroarea Graţiana Isac.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, cu majoritatea voturilor exprimate, alegerea în funcţia de preşedinte a Floricăi Bejinaru, judecător la Tribunalul Mehedinţi, iar în funcţia de vicepreşedinte a Graţianei Daniela Petronela Isac, procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii îşi va începe mandatul la data de 12 ianuarie, dată la care vor înceta mandatele judecătorul Virgil Andreieş şi procurorul Bogdan Licu, care au condus CSM în ultimul an.

Florica Bejinaru, noul preşedinte al CSM, a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1986. Din septembrie 2001 este doctorand în sociologie în problema delincvenţei juvenile.

După absolvirea facultăţii, Bejinaru a lucrat, timp de cinci ani, consilier juridic la o fabrică de confecţii.

Din 1991 până în 1995 a fost judecător la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin. Din 1995 a devenit judecător la Tribunalul Mehedinţi, unde, după trei ani, în 1998, ajunge şeful secţiei penale. Rămâne în această funcţie până în 2005, când renunţă la conducerea instanţei, rămânând însă judecător, odată cu accederea în poziţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

În paralel, între 1999 şi 2000 este director adjunct al Institutului Naţional al Magistraturii, iar din 2001 este formator la această instituţie.

Judecătoarea Florica Bejinariu este membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii din decembrie 2004.

Din 1991 a participat la cursuri, seminarii, simpozioane, colocvii, reuniuni profesionale sau vizite de studiu în ţară, dar şi în Italia, Franţa, Olanda sau Spania, temele abordate fiind legate de organizarea judiciară sau deontologia profesională a magistraţilor.

Florica Bejinaru are 48 de ani, este căsătorită şi are un copil. Vorbeşte bine engleza şi franceza şi, potrivit CV-ului ei, a fost distinsă cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de comandor, pentru "merite deosebite în elaborarea jurisprudenţei, reformarea justiţiei şi corecta aplicare a legii", în acest sens fiind emis un decret prezidenţial în 16 decembrie 2000.

Tot în 1986 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti şi noul vicepreşedinte al CSM, procurorul Graţiana Isac.

Imediat după absolvire a obţinut un post de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, unde a lucrat până în 1992, când s-a mutat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 din Capitală.

După încă trei ani, în 1995, a ajuns procuror şef al secţiei de supraveghere a urmăririi penale la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, unde a lucrat până în 2001.

Din 1 iulie 2001 şi până în 2003 este procuror şef al serviciului de combatere a criminalităţii organizate din cadrul Secţiei de combatere a crimei organizate şi antidrog din Parchetul instanţei supreme. Din 2003 şi până în 2004 este adjunctul secţiei, iar din decembrie 2004 şi până în august 2005 este adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Din august 2005 şi până în prezent este procuror al DIICOT, iar din iunie 2006 ocupă funcţia de şef al Biroului de Contrafaceri din cadrul DIICOT.

Este membru CSM din martie 2006. Graţiana Isac a mai deţinu mandatul de vicepreşedinte al CSM în anul 2008.

Graţiana Isac are 45 de ani şi este căsătorită. Potrivit CV-ului, stăpâneşte bine engleza şi franceza şi cunoaşte foarte bine spaniola.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bejinaru, noul şef al CSM, doctorand în sociologie în problema delincvenţei juvenile.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Bejinaru, noul şef al CSM, doctorand în sociologie în problema delincvenţei juvenile2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei