Ordonanţa de Guvern privind desfiinţarea Cancelariei primului-ministru şi reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului nu a întrunit, marţi, la Senat, numărul necesar de voturi nici pentru a fi adoptată, nici respinsă.
Ordonanţa privind desfiinţarea Cancelariei primului-ministru a fost supusă pentru a patra oară la vot în această sesiune.
Ordonanţa respectivă este în vigoare şi şi-a produs efectele.
La supunerea la vot a proiectului pentru adoptarea ordonanţei doar 36 de senatori au votat "pentru", în timp ce "împotrivă" au votat 25 de senatori, iar 5 s-au abţinut.
Întrucât proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei 17/2009 are caracter organic, putând fi adoptat sau respins cu votul majorităţii senatorilor, preşedintele de şedinţă, Teodor Meleşcanu, a supus la vot proiectul de lege pentru respingerea Ordonanţei.
La votul pentru respingerea proiectului de lege doar 32 de senatori au fost "pentru" respingere, în timp ce 35 au votat "împotrivă" şi trei s-au abţinut.
Neîntrunind majoritatea calificată de mai mult de jumătate din voturile senatorilor, proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei 17/2009 nu a fost adoptat.
Senatul este Cameră decizională.
Biroul Permanent al Senatului trebuie să stabilească o altă dată în care votul asupra proiectului de lege pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă 17/2009 să fie reluat în plen.
Ordonanţa respectivă înlocuieşte Cancelaria Primului Ministru cu Aparatul propriu de lucru al primului ministru şi reconfigurează instituţiile aflate în subordinea premierului, precum şi atribuţiile personalului aparatului de lucru.