Bolnavii netransportabili internaţi în spitale vor putea vota cu urna specială doar dacă unitatea medicală se află în raza teritorială a secţiei de votare la care aceştia sunt arondaţi potrivit domiciliului, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.
El a precizat că pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT", buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.
Muhuleţ a menţionat că respectiva cerere din partea alegătorului trebuie să fie depusă cel mai târziu în preziua votării şi trebuie să fie însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile.
Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare şi numai în raza teritorială arondată la respectiva secţie de votare.
Astfel, el a explicat că dacă strada pe care se află spitalul nu este arondata la aceeaşi secţie de votare cu strada de domiciliu a bolnavului acesta nu va putea vota cu urna specială.
Marian Muhuleţ a spus că, în cazul în care spitalul se află în afara localităţii de domiciliu a bolnavului, acesta va putea vota doar dacă se va deplasa să îşi exercite dreptul de vot la secţia de votare specială organizată în respectiva localitate.