Actorul Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie, în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 75 de ani, informează surse oficiale.
Într-un comunicat de marţi al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, se preciza că actorul a fost supus unei intervenţii de urgenţă - "colecistectomie laparoscopică" - sub anestezie generală, operaţia fiind făcută de prof. dr. Mircea Beuran.
Conform sursei citate, actorul are "colecistită acută alitiazică, flegmonoasă, şoc septic, disfuncţie multiplă de organe cu insuficienţă respiratorie acută - suport ventilator, insuficienţă cardio-circulatorie - suport inotrop, fibrilaţie atrială paroxistică, insuficienţă renală cronică acutizată, disfuncţie digestivă, disfuncţie hepatică".
Post operator, evoluţia stării de sănătate a actorului s-a menţinut "extrem de gravă, necesitând măsuri de terapie intensivă în vederea corectării parametrilor funcţiilor vitale".
Cu toate eforturile depuse, starea pacientului se menţine extrem de critică, iar pronosticul este rezervat pe termen scurt, mai arată reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca.
În primă fază, el a avut o infecţie la plămânul stâng, care s-a extins şi la cel drept, actorul fiind diagnosticat cu bronhopneumonie, care s-a complicat.
În 27 octombrie, medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au constatat, în urma rezultatelor bacteriologice, că actorul Gheorghe Dinică are infecţie cu stafilococ auriu şi candida. Acesta a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic şi disfuncţie multiplă la organe.
Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, este unul dintre cei mai mari actori români. A debutat ca actor în filmul "Străinul", în anul 1963 şi de atunci a jucat în peste 60 de filme ("După-amiaza unui torţionar", "Filantropica", seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), seriale TV ("Inimă de ţigan"), dar şi în piese de teatru ("Tache, Ianke şi Cadâr", "În numele trandafirului" etc.). A lansat mai multe albume muzicale, precum "Cântece de petrecere" şi "Cântece de petrecere 2", în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu. Este societar de onoare al Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din 2002.