Ordinea de zi a şedinţei Guvernului, care se va reuni miercuri pentru prima dată după ce Parlamentul a aprobat moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului, include numai proiecte de hotărâri, vizând exproprieri de imobile pentru Autostrada Transilvania, centura Cluj sau realizarea de drumuri naţionale.
Astfel, pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru completarea HG 1.255/2004 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării "Secţiunea 2B pe teritoriul localităţilor Moldoveneşti, Mihai Vitează, Turda, Sănduleşti, Tureni, Ciurila şi parţial, Săvădisla din judeţul Cluj şi secţiunea 3C parţial pe teritoriul localităţilor Abram, Tăuteu şi Balc din judeţul Bihor", pentru Autostrada Braşov-Cluj-Borş construită de compania Bechtel.
Alte hotărâri aflate în dezbatere se referă la indicatorii tehnico-economici pentru varientele de ocolire rutieră Cluj Est, Plugova, Caransebeş, Lugoj, la stabilirea datei alegerilor parţiale pentru alegerea primarului municipiului Mediaş (judeţul Sibiu), la acceptarea de către Ministerul Apărării a unei donaţii de uz didactic din partea Ministerului Apărării Naţionale al Republicii Populare Chineze.
Vor fi aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Zone calamitate pe reţeaua CFR din judeţele Bacău, Galaţi şi Vrancea, linia CF Ploieşti-Vicşani".
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat agenţiei MEDIAFAX că Executivul va aloca, în şedinţa de miercuri, şi suma de 260 milioane lei pentru salariile personalului din învăţământul preuniversitar şi va stabili subvenţiile în agricultură pentru creşterea animalelor.
Premierul Emil Boc a declarat că Guvernul îşi va continua activitatea, dar fără a mai adopta ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă, până la instalarea unui nou Cabinet.
Parlamentul a votat marţi moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR împotriva Guvernului condus de premierul Emil Boc, fiind pentru prima dată în perioada post-decembristă când un cabinet pierde sprijinul forului legislativ.
Potrivit Constituţiei, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, Cabinetul al cărui mandat a încetat ca urmare a retragerii de către Parlament a încrederii acordate îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice curente în România.
În acelaşi timp, legea de organizare şi funcţionare a guvernului prevede că, în cazul încetării mandatului sau, în condiţiile prevăzute de Constituţie, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, Executivul continuă să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.