Reprezentanţii Ministerul Sănătăţii i-au prezentat premierului, duminică, propunerea de restructurare a unor instituţii din subordine, care vizează desfiinţarea a 374 de posturi, estimând o reducere a cheltuielilor de aproximativ 10 milioane de lei.
În urma discuţiilor purtate, în urmă cu o zi, la Palatul Victoria, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii i-au prezentat, duminică, premierului Emil Boc propunerea de restructurare care vizează o parte dintre instituţiile din subordine.
"Astfel, în această etapă, sunt propuse spre desfiinţare 374 de posturi, dintre care 119 aparţin instituţiilor finanţate de la bugetul de stat şi 255 instituţiilor care se finanţează din buget propriu", se arată într-un comunicat de duminică al Ministerului Sănătăţii.
Potrivit sursei citate, procentul posturilor reduse se încadrează între 8,6% şi 54%. Ministerul Sănătăţii estimează că această restructurare va conduce la o reducere cumulată a cheltuielilor de aproximativ 10 milioane de lei.
"Propunerea reprezintă rezultatul unei analize care a urmărit eficientizarea activităţii prin eliminarea unor posturi care nu mai corespund necesităţilor actuale, precum şi prin comasarea anumitor instituţii. Analiza urmează a fi extinsă şi în cadrul celorlalte structuri din subordinea Ministerului", se mai arată în comunicatul citat.
Premierul Emil Boc a discutat, sâmbătă şi duminică, cu miniştri şi secretari de stat despre reducerea numărului de agenţii până la jumătatea lunii august.
Şeful Executivului anunţa, la începutul lunii iulie, că numărul agenţiilor guvernamentale va fi redus cu 50% raportat la numărul actual, prin desfiinţare sau comasare, cu excepţia structurilor înfiinţate în urma negocierilor cu Uniunea Europeană. Premierul precizat atunci că agenţiile desfiinţate sau comasate vor fi stabilite prin discuţii între miniştri.
Printre unităţile care funcţionează în subordinea Ministerului Sănătăţii şi care sunt finanţate integral de la bugetul de stat sunt direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Agenţia Naţională de Transplant Bucureşti, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale Bucureşti, Centrul Naţional de Sănătate Mintală Bucureşti.
Unităţile finanţate integral din venituri proprii sunt Agenţia Naţională a Medicamentului Bucureşti şi Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti.