Proprietarii de lucii de apă vor putea concesiona, prin atribuire directă, terenurile aferente acestora, de la Agenţia Domeniilor Statului (ADS), în baza unei hotărâri de guvern aprobate miercuri.
Actul modifică normele metodologice de aplicare a legii privind privatizarea firmelor care deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea ADS.
"Până acum unii erau proprietari de lucii de apă şi alţii deţineau terenurile de sub ele. Acum pentru cei care deţin luciile de apă, li se vor da prin atribuire directă şi terenurile aferente", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale Cătălin Roşculete.
ADS va încasa în 2009 şi în următorii cinci ani sumele de bani aferente contractelor de concesiune care urmează să fie încheiate, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
"Totodată, pentru investitorii care au dobândit active de tipul amenajărilor piscicole, pentru terenul cu destinaţie agricolă aferent acestor amenajări şi necesar exploatării în condiţii eficiente a activului normele juridice prevăd posibilitatea de a beneficia de concesionarea prin atribuire directă", se menţionează în comunicat.
Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat la sfârşitul lunii iunie că proprietarii de grajduri, lucii de apă şi alte active vor putea cumpăra prin negociere directă terenurile aferente de la ADS.