Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examenul de bacalaureat începe luni cu probele orale, eliminatorii, 220.000 de elevi înscrişi

Vineri, 19 Iunie 2009 (15:32:50)

Peste 220.000 de elevi, repartizaţi în 622 de centre de examen, vor participa la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat care începe, luni, cu probele orale eliminatorii, prima dintre ele fiind la Limba şi literatura română, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).

Prima probă orală a examenului de bacalaureat din 2009 - Limba şi literatura română - se va desfăşura, luni şi marţi.

Candidaţii vor intra în săli, în ordinea afişată la centrele de examen, respectându-se ora prevăzută de comisie pentru fiecare grupă.

Pentru sesiunea iunie-iulie a acestui examen s-au înscris peste 220.000 de elevi, repartizaţi în 622 de centre de examen.

Examinarea la probele orale/practice se realizează de către doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, în prezenţa a cel puţin 3 candidaţi. Fiecare profesor evaluează răspunsul candidatului de la probele orale/practice cu note întregi de la 1 la 10, în funcţie de baremul de evaluare, astfel încât diferenţa dintre notele celor doi profesori evaluatori să nu depăşească 1 punct. Nota finală la proba respectivă se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori.

Probele orale sunt eliminatorii, iar desfăşurarea lor are caracter public. Accesul presei se face cu avizul preşedintelui comisiei şi în prezenţa unui membru al comisiei. Reprezentanţii mass media pot realiza înregistrări/fotografii/preluări de imagini în timpul desfăşurării probelor orale doar cu acceptul persoanelor care apar în materialele respective. Preşedintele comisiei poate dispune întreruperea examinării şi eliminarea din sală a persoanelor cu atitudine şi comportament necorespunzătoare.

Pentru susţinerea acestora, candidaţii vor extrage un singur bilet, însă aceştia au dreptul la un al doilea, caz în care nota va fi scăzută cu un punct. Subiectele pentru probele orale au un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10 - 15 minute. Un candidat se consideră "promovat" la proba orală/practică dacă a obţinut minimum nota finală 5 (cinci). Candidatul care a obţinut o notă sub 5 (cinci) sau nu s-a prezentat la o probă orală este declarat "respins", respectiv "neprezentat" şi nu mai participă la probele următoare. La probele orale şi practice nu se admit contestaţii, cu excepţia probei de dicteu melodic şi armonic, de la profilul artistic - muzică.

Probele orale vor continua în zilele de 23 şi 24 iunie cu Limba şi literatura maternă, respectiv 24 şi 25 iunie - Limba şi literatura modernă.

Proba orală de limba şi literatura maternă va fi susţinută la următoarele discipline: limba maghiară (8.543 candidaţi înscrişi), limba germană (833), limba croată (19), limba sârbă (24), limba slovacă (32), limba ucraineană (42), limba turcă (15) şi limba italiană (17). Lucrările candidaţilor la probele scrise vor fi evaluate în 163 de centre zonale de evaluare.

Prima probă scrisă (Limba şi literatura română) va avea loc vineri, 26 iunie.

MECI arată că examenul de bacalaureat este modalitatea esenţială de evaluare a cunoştinţelor, a competenţelor, a nivelului de cultură generală şi de specializare, atins de absolvenţii de liceu, care le permite acestora accesul către învăţământul superior sau către piaţa muncii. Toţi elevii care au promovat ultima clasă de liceu, învăţământ liceal de zi, seral sau cu frecvenţă redusă au dreptul să susţină acest examen.

"Ministerul Educaţiei interzice cu desăvârşire colectarea sau favorizarea colectării fondurilor materiale sau băneşti de la candidaţi, de la părinţii acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul candidaţilor. Persoanele surprinse săvârşind astfel de fapte riscă sancţiuni disciplinare, materiale, administrative, civile sau penale, după caz", arată MECI.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examenul de bacalaureat începe luni cu probele orale, eliminatorii, 220.000 de elevi înscrişi.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Examenul de bacalaureat începe luni cu probele orale, eliminatorii, 220.000 de elevi înscrişi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei