Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 14 mai 2009 - Anul XIV, nr. 110 (4096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECI: Rezultatele sondajului MTS privind sportul în şcoli, manipulare contraproductivă

Joi, 14 Mai 2009 (19:16:37)
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) susţine că rezultatul sondajului comandat de Ministerul Tineretului şi Sportului privind orele de educaţie fizică şi sport în şcoli este o dovadă de manipulare contraproductivă.

Potrivit MECI, întrebările din sondajul Ministerului Tineretului şi Sportului referitoare la orele de sport sunt tendenţioase şi au ca scop derutarea tinerilor şi obţinerea unei imagini denaturate a realităţii, imagine pe care MTS continuă să o menţină cu bună ştiinţă în rândul generaţiei tinere şi nu numai.

"Atât întrebarea «Aţi auzit de decizia Ministerului Educaţiei de a reduce numărul de ore de educaţie fizică şi sport?», cât
şi întrebarea «În ce măsură sunteţi de acord sau nu cu decizia Ministerului Educaţiei de a reduce numărul de ore de educaţie fizică şi sport?», sunt o dovadă de manipulare pe care o considerăm contraproductivă", se arată într-un comunicat de joi al MECI.

Sursa citată a precizat că prevederile noului plan-cadru propun o schimbare a paradigmei alocării orelor de educaţie fizică în învăţământul liceal. Această schimbare se concretizează în diversificarea modului în care se pot desfăşura activităţile de educaţie fizică şi sport. Orele alocate ansamblurilor sportive şi formaţiilor sportive intră în norma didactică de predare a profesorului şi se înregistrează în condică.

"Astfel, sunt asigurate condiţiile ca elevii de liceu să poată desfăşura activităţi de educaţie fizică şi sport conform propriilor opţiuni şi aspiraţii, numărul acestora putând fi variabil în funcţie de cât de atractivă este oferta internă a şcolii (principiu al descentralizării). Prin prevederile noului plan-cadru sunt responsabilizaţi atât profesorii, care vor trebui să-şi pună în valoare competenţele profesionale, cât şi elevii din învăţământul liceal, care pot opta liber pentru dezvoltarea acelor aptitudini care le sunt specifice", susţine MECI.

Mai mult, Ministerul Educaţiei arată că elevii vor putea efectua între trei şi cinci ore de sport pe săptămână. Orele sunt dispuse în trunchiul comun, în curriculumul la decizia şcolii sau alocate activităţilor sportive organizate pe echipe, ansambluri sportive, respectiv activităţilor sportive individuale sau competiţiilor sportive şcolare.

Şaptezeci şi cinci la sută dintre tineri sunt "total împotriva" reducerii numărului de ore de educaţie fizică şi sport, iar un sfert consideră că în şcoală ar trebui să fie patru ore de sport pe săptămână, potrivit unui sondaj de opinie comandat de MTS şi prezentat joi.

Sondajul "Tinerii şi preocupările lor" a fost realizat de Compania de Cercetare Sociologicǎ şi Branding, la comanda Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), în perioada 6 - 10 mai, pe un eşantion de 2004 persoane, din care au fost selectaţi tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.

Peste 70 la sută dintre cei chestionaţi au auzit de decizia Ministerului Educaţiei de a reduce numărul de ore de educaţie fizică şi sport, iar 75 la sută dintre ei au spus că sunt "total împotrivă", potrivit studiului.

La întrebarea "Câte ore de educaţie fizică şi sport pe săptămână consideraţi că ar trebui copiii să facă la şcoală în timpul programei şcolare?", 29 la sută dintre tineri au indicat trei ore, 24 la sută două ore şi 21 la sută patru ore.

"Tinerii preferă în mai mare măsură un număr de trei - patru ore pe săptămână, faţă de doar două ore, preferate mai degrabă de restul populaţiei", susţin sociologii.

Tinerii chestionaţi au afirmat că principalele sporturi pe care le preferă sunt fotbalul (47 la sută), handbalul (21 la sută), tenisul de câmp (20 la sută) şi baschetul (18 la sută).

În urmă cu o lună, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara că şcolile trebuie să hotărască modul în care organizează orele de sport, chiar dacă pentru acest subiect sunt consultări cu parlamentarii din Comisiile de învăţământ, organizaţiile sindicale, de părinţi sau de elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECI: Rezultatele sondajului MTS privind sportul în şcoli, manipulare contraproductivă.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECI: Rezultatele sondajului MTS privind sportul în şcoli, manipulare contraproductivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei