Geoană le-a spus celor 10.000 de membri de partid că a fost educat într-o familie de militari şi a crescut în spiritul muncii, disciplinei şi modestiei.
Geoană a subliniat că nu este animat de dorinţa de a ajunge undeva sus, că nu merge în campania pentru prezidenţiale doar pentru a-l înlocui pe Traian Băsescu, ci pentru că are un proiect pentru o Românie în care fiecare să trăiască decent.
El a spus că în lupta pentru funcţia supremă în stat "adversarul" va lovi şi va încerca să se folosească de orice fisură în PSD, uzând totodată de abuzul de putere, aşa cum este obişnuit.
Geoană a subliniat că alegerile prezidenţiale reprezintă, de fapt, o confruntare între viziuni diferite de societate, el precizând că doreşte o Românie construită în baza principiului solidarităţii şi nu o Românie divizată.
El le-a cerut militanţilor PSD să nu transforme alegerile europarlamentare într-un referendum pentru prezidenţiale.
Geoană a ţinut, totodată, să adreseze mulţumiri "colegului şi prietenului" Adrian Năstase, precum şi "celui care a fondat PSD şi România democratică, Ion Iliescu".
"Relaţia noastră nu a fost întotdeauna uşoară, dar iată ce înseamnă un om înţelept şi echilibrat, care va face cinste cărţii de istorie modernă a României", a spus Geoană despre Iliescu.
El a arătat că "misiunea sfântă" a PSD este să fie, cum a fost şi în urmă cu 20 de ani, ctitorul României europene pentru următorii 20 de ani.
Potrivit lui Geoană, de alegerile următoare - europarlamentare şi prezidenţiale - va depinde dacă România va ieşi ca o ţară învingătoare din criză sau doar ca o ţară învinsă.
El a arătat că este obligaţia PSD să scape ţara de regimul politic actual, dăunător democraţiei, de Traian Băsescu şi cei care au dezbinat România.
Geoană a spus că România are nevoie de un nou început, din decembrie 2009.
În timpul discursului său, cineva din auditoriu s-a apropiat de Geoană şi i-a dăruit o icoană, pe care liderul PSD a luat, a arătat-o sălii şi a spus că o va pune pe biroul său de la Cotroceni.