Preşedintele Comisiei, Ioan Stan (PSD), a făcut, luni, aceste precizări pentru MEDIAFAX, arătând că, în urma audierii lui Lificiu, comisia va stabili dacă va cere Biroului Permanent să aprobe o anchetă pe această temă.
Stan a spus că membrii comisiei au primit de la cetăţeni numeroase petiţii şi memorii privind lipsa de informare asupra politicii din domeniul energetic, în special al gazelor naturale, precum şi lipsa de transparenţă în stabilirea consumului şi a preţului gazelor.
Petre Lificiu a anunţat, în urmă cu o săptămână, că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a început un control la companiile din sectorul gazelor naturale, pentru a stabili ce costuri pot fi reduse, astfel încât să scadă preţul plătit de populaţie.
"ANRE a declanşat controale de fond, mergând până la contabilitate, chiriile, mentenanţă (sunt armate de reparatori) începând direct de la bază, adică producători-distribuitori-furnizori. O echipă este acum la Romgaz, urmează Petrom, apoi distribuitorii, furnizorii, toată lumea. Pot exista preţuri mascate", a afirmat Lificiu la videochat-ul www.stirileprotv.ro.
El a menţionat că decizia ANRE de a reduce preţul la gaze, cu 3% la 1 mai, nu a fost dictată politic.
"Premierul m-a îndemnat doar la o reflecţie suplimentară. M-a întrebat «Ce crezi că s-ar putea face?»", a spus Lificiu.
Şeful ANRE a adăugat că preţul gazelor naturale va scădea din nou, spre sfârşitul anului.