Geoană şi-a început discursul cu "Christos a înviat!" şi a amintit cum s-a desfăşurat sărbătoarea anul trecut, subliniind că pentru el participarea la acest eveniment este o tradiţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Eu vin de mulţi ani la Sâmbra Oilor şi la mine este deja o tradiţie. Eu vin în fiecare an, aşa că coincidenţa este din sensul celălalt.(coincidenţa că el şi Traian Băsescu se află în acelaşi timp, în acelaşi loc - n.r.)", a precizat Geoană.
Liderul PSD a spus că va merge acolo an de an, întrucât este cel mai frumos loc din România din punctul de vedere al tradiţiei româneşti.
"Este o tradiţie ce a supravieţuit istoriei. Vremurile nu sunt uşoare, dar cred că formula magică pe care am găsit-o la dumneavoastră - tradiţie, credinţă şi speranţa că prin muncă te poţi realiza în ţara ta - e ceea ce ne va scoate din criză", a menţionat el.
Geoană a spus că Traian Băsescu, atunci când i-a dat clopul oşenesc pe scenă, i-a predat într-un fel ştafeta şi el i-a dat clopul lui Ioan Mircea Paşcu (candidat la europarlamentare -n. r.) pentru a-i reprezenta bine în Parlamentul European.
Liderul PSD i-a îndemnat pe cei prezenţi să "se lupte să aducă banii europeni acasă", spunând că nu este normal ca roşiile şi brânza să fie aduse din import, făcând referire la îndemnul lui Băsescu de a mânca brânză cu roşii.
"Mesajul meu este un mesaj de încredere, naţiunea noastră are un moment greu, dar îl vom depăşi împreună", a încheiat Mircea Geoană.
Liderul PSD, Mircea Geoană, şi miniştrii Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi Mediului, Nicolae Nemirschi, participă, duminică, la Huta Certeze, la Sâmbra Oilor, o serbare câmpenească la care iau parte şi Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu.
Peste şase sute de artişti, membri în 16 ansambluri folclorice din judeţul Satu Mare, vor evolua, duminică, în cadrul manifestărilor dedicate tradiţionalei serbări câmpeneşti Sâmbra Oilor, de la Huta Certeze, judeţul Satu Mare, la care participă aproximativ 10.000 de persoane.
Sâmbra Oilor se desfăşoară anual la Huta Certeze (în zona Ţării Oaşului), în prima duminică din luna mai, şi reprezintă cea mai mare serbare câmpenească, legată de ocupaţia tradiţională a păstoritului, simbolizând venirea primăverii şi ieşirea oilor la păscut.
Tradiţionala serbare câmpenească a avut loc pentru prima oară în cadru organizat în urmă cu 52 de ani, aflându-se acum la a 42-a ediţie.
La manifestări participă, de obicei, zeci de mii de oameni din judeţul Satu Mare, dar şi din judeţele învecinate, iar pe scena amplasată în aer liber, pe un deal de la Huta Certeze, la hotarul dintre Ţara Oaşului şi Maramureş, evoluează artişti şi ansambluri folclorice din zona Oaşului.