Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Victor Ponta a afirmat că sunt semnale că raportul de ţară va fi rău

Miercuri, 29 Aprilie 2009 (13:22:49)
Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a afirmat, miercuri, că sunt semnale că raportul de ţară va fi rău, astfel că, în urma discuţilor politice cu colegii de partid, s-a convenit să nu se modifice prevederi care ar avea efecte asupra Legii 78/2000, apreciată la Bruxelles.

"Interesul general este ca raprotul de ţară pe justiţie să nu fie foarte rău, să salvăm ceea ce este apreciat la Bruxelles. Legea 78 este considerată bună, o lăsăm aşa", a declarat jurnaliştilor Victor Ponta, care a fost întrebat despre eliminarea articolelor din Codul penal care se regăsesc în legea specială privind sancţionarea faptelor de corupţie.

Subcomisia parlamentară care analizează Codul penal au convenit, miercuri, scoaterea întregului capitol din cod referitor la infracţiunile împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a altor articole, întrucât sunt prevăzute în Legea 78/200 privind faptele de corupţie.

Ministrul Ponta a afirmat că Parlamentul a făcut tot ce a putut ca raportul de ţară să fie mai bun. "Semnalele sunt că va fi rău", a adăugat Victor Ponta, preşedintele subcomisiei parlamentare care analizează Codul penal.

Comisia Europeană va prezenta în luna iunie raportul privind monitorizarea României pe justiţie, experţii europeni deja începând evaluarea instituţiilor care sunt vizate.

Miercuri dimineaţă, Victor Ponta a spus că a înţeles nemulţumirile specialiştilor şi că ar fi fost "vinovat din culpă" de amendarea legii speciale pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.
Precizarea a venit după discuţiile de marţi referitoare la articolul privind abuzul în funcţie, la care reprezentanţii Ministerului Public şi cel al Justiţiei au susţinut că prevederile propuse anulează articolul 13 din Legea 78/2000.

Astfel, miercuri, s-a convenit la scoaterea articolului 292 privind abuzul de funcţie (fapta funcţionarului de a-şi folosi influenţa ori autoritatea în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani; dacă fapta a fost săvârşită de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani; banii, valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării).

De asemenea, membrii subcomisiei au decis şi scoaterea din proiectul de Cod penal şi a articolului 302 referitor la folosirea de informaţii privilegiate (fapta funcţionarului de a folosi, direct sau indirect informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, de care a luat cunoştinţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la astfel de informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani).

Faptele incriminate în cele două articole sunt prevăzute în Legea specială 78/2000.

"Deci, nu mă mai pârăşte nimeni astăzi", spunea miercuri dimineaţă, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Victor Ponta a afirmat că sunt semnale că raportul de ţară va fi rău.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Victor Ponta a afirmat că sunt semnale că raportul de ţară va fi rău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei