"A fost o decizie a Curţii Constituţionale prin care ni se atrăgea atenţia, aşa cum s-a procedat şi la Camera Deputaţilor, să modificăm acel articol. Am procedat ca şi cei de la Camera Deputaţilor", a declarat preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea şi completarea Regulamentului Senatului, Traian Igaş.
El a mai spus că modificarea urmează să fie dezbătută de plenul Senatului.
"Acceptul comisiei există, raportul este favorabil, de modificare, votul este unanim, urmează ca Biroul Permanent să decidă când va fi introdus raportul pe ordinea de zi a Senatului", a conchis Igaş.
Un grup de 25 de senatori PDL au atacat la Curtea Constituţională, în 2008, prevederile articolului 150, aliniat 3, din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Senatului, acuzând faptul că pentru trimiterea în judecată a unui ministru sau fost ministru care are şi calitatea de senator este nevoie de votul majorităţii senatorilor, respectiv minim 69 de voturi favorabile, ceea ce contravenea articolului 76 din Constituţie.
Potrivit articolului 150, aliniat 3, "cererea privind punerea sub urmărire penală a membrilor Guvernului se adopta cu votul majorităţii senatorilor".
Curtea Constituţională a declarat neconstituţional textul art. 150 alin. (3) din Regulamentul Senatului la 1 octombrie 2008.
Dezbaterea solicitării de avizare a începerii urmăririi penale a lui Şerban Mihăilescu a fost amânată, marţi, până la punerea în acord a Regulamentului Senatului cu decizia CCR. "În Biroul Permanent (al Senatului - n.r.) s-a ridicat o obiecţiune privind Decizia 990 din 1 octombrie 2008 a Curţii Constituţionale, prin care aliniatul 3 al articolului 150 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Senatului este declarat neconstituţional", a declarat vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş.