"Un alt domeniu important este Agricultura. Am discutat despre efectele ordonanţei de urgenţă. S-au găsit soluţii ca efectiv aceşti bani să nu se ia de la Agricultură: o soluţie de alimentare din Trezoreria de stat a fondurilor pentru bugetul ministerului Agriculturii, extrem de important pentru priorităţile campaniei de primăvară şi de vară", a spus vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, fost ministru al Agriculturii..
Solicitat, după şedinţa liderilor coaliţiei, să explice în ce constau soluţiile concrete prin care se iau bani din Trezorerie şi se dau Ministerului Agriculturii, Flutur a precizat: "Zilele viitoare, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Agriculturii vă vor explica această schemă legată de Agricultură, pentru că acolo e nevoie de lichidităţi trimestrializate pentru asigurarea de resurse pentru campaniile agricole".
Rectificarea bugetară discutată de Guvern în şedinţa de sâmbătă reduce bugetele tuturor ministerelor, cele mai mari sume fiind tăiate de la Agricultură, Apărare, Administraţie şi Interne şi Educaţie, iar singurul minister care primeşte fonduri suplimentare este cel Muncii. Bugetul Ministerului Agriculturii va fi diminuat cu puţin peste două miliarde de lei.
Ordonanţa de rectificare precizează, la articolul 10, că, în cazul în care creditele bugetare ale Ministerului Agriculturii pentru proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile postaderare sunt insuficiente, Guvernul, la propunerea ministerului de resort şi a Ministerului de Finanţe, va aproba finanţarea temporară a acestor proiecte din veniturile obţinute din privatizare înregistrate în contul curent general al Trezoreriei statului.