Articolul 200, care a fost eliminat de parlamentarii Subcomisiei de adoptare a Codului penal, prevedea la alineatul 1 că "vătămarea fătului, în timpul naşterii, care a împiedicat instalarea vieţii extrauterine se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani", în timp ce alineatul 2 arăta că "vătămarea fătului în timpul naşterii, care a cauzat ulterior copilului o vătămare corporală, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani, iar dacă a avut ca urmare moartea copilului pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani".
Alineatul 3 al aceluiaşi articol prevedea că "vătămarea fătului în timpul sarcinii, prin care s-a cauzat ulterior copilului o vătămare corporală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani, iar dacă a avut ca urmare moartea copilului pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 an".
Totodată, alineatul 4 arăta că "vătămarea fătului săvârşită în timpul naşterii de către mama aflată în stare de tulburare psihică, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alin. (1) şi (2), ale cărei limite se reduc la jumătate".
Alineatul 5 prevedea că "dacă faptele prevăzute în alin. (1) - (4) au fost săvârşite din culpă limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate", iar alineatul 6 arăta că atunci "când faptele prevăzute în alin. (1) - (3) şi (5) au fost săvârşite de un medic, pe lângă pedeapsa închisorii, se va aplica şi interzicerea exercitării profesiei de medic".
"Vătămarea fătului în perioada sarcinii de către femeia însărcinată, nu se pedepseşte", arăta ultimul alineat al articolului 200, eliminat de parlamentari.
Totodată, parlamentarii au stabilit că fapta medicului care provoacă vătămarea unui făt poate fi încadrată la alte infracţiuni contra vieţii.