Parlamentarii au adoptat textele infracţiunilor cuprinse în titlul privind infracţiuni contra libertăţii persoanelor.
Ei au votat ca la articolul 206 privind hărţuirea să se precizeze că "fapta persoanei care, în mod repetat, urmăreşte victima ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, fără drept şi fără un interes legitim, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă".
Alineatul 2 al articolului 206 arată că "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care prin frecvenţă sau conţinut alarmează victima, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate"
Astfel, forma adoptată de parlamentari adaugă la propuenrea Ministerului Justiţiei expresia "fără drept sau fără un interes legitim".
Totodată, parlamentarii au adoptat articolele din capitolul privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile.
Astfel, au fost adoptate infracţiunile propuse de Ministerul Justiţiei privind sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, supunerea la muncă forţată sau obligatorie, proxenetism, exploatarea cerşetoriei, folosirea unui minor pentru cerşetorie.
Ministerul Justiţiei a propus ca în noul Cod penal să existe o incrimarea nouă referitoare la hărţuire, "pentru a răspunde unor cazuri apărute în practică în care diferite persoane – în special femei – sunt aşteptate şi urmărite pe stradă sau în alte locuri publice, ori sunt tracasate prin intermediul unor mesaje telefonice sau similare, toate acestea fiind de natură a crea o stare de temere sau de îngrijorare persoanei în cauză".
Incriminări similare există şi în alte legislaţii europene, textul din proiect fiind inspirat de dispoziţiile art. 222-16 C. pen. francez, art. 179septies C. pen. elveţian, § 390a C. pen. norvegian şi de cele din legislaţia engleză (în special Public Order Act 1986 şi Protection from Harasment Act 1997).