Şeful Districtului Piatra Fântânele, Vasile Curtean, a declarat că au fost mai multe blocaje temporare din cauza ninsorii abundente şi a vântului, la circa cinci kilometri de Pasul Tihuţa, în judeţul Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo pentru că noi am acţionat în zona noastră. Ştiu doar din ce mi-au spus şoferii că nu au putut trece de anumite tiruri care s-au oprit fiindcă riscau să derapeze. Acum, vremea s-a mai liniştit şi circulaţia s-a reluat. E încă zăpadă pe şosea, fiindcă oricât de mult am curăţa drumul, vântul o aduce înapoi", a spus Curtean.
Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj a trimis, la Tihuţa, circa 15 utilaje de deszăpezire care au aruncat pe şosea peste o sută de tone de antiderapant.
Mai multe maşini de mare tonaj au ales să nu treacă muntele pentru a nu rămâne blocate, majoritatea oprindu-se la Valea Străjii, unde s-a format o coloană.
Circulaţia rutieră pe DN 17 a fost blocată, marţi după-amiază, în Pasul Tihuţa, din cauza zăpezii şi a vântului, care a început să bată cu o viteză de peste o sută de kilometri la oră.
Şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita, declara că vizibilitatea în zonă este redusă aproape la zero.
Şoferi aflaţi în trafic în zona Pasului Tihuţa afirmau că se circula cu viteza de cel mult 20 de kilometri pe oră şi că erau coloane de maşini care se întindeau pe distanţe de câţiva kilometri.
Numărul de utilaje de deszăpezire care acţionează în Pasul Tihuţa a fost mărit, de la patru la douăsprezece, în cursul nopţii de luni spre marţi, pentru a face faţă ninsorii abundente şi viscolului.
DN 17 este cea mai importantă cale de legătură între Transilvania şi Moldova, iar Pasul Tihuţa se află la peste 1.400 de metri altitudine.