Liderul social-democrat a dat ca exemplu în acest sens faptul că delegaţii FMI au acceptat ca în textul acordului să fie menţionat faptul că se vor acorda majorări salariale pentru bugetarii cu venituri mici.
"Am reţinut şi va fi prezent în textul acordului că vor continua să existe pentru cei cu venituri mici din sectorul public acele creşteri salariale care să permită să suporte şi să le protejeze puterea de cumpărare", a afirmat Mircea Geoană.
El a subliniat că a găsit în discuţiile purtate "deschidere şi flexibilitate" față de propunerile avansate de social-democraţi, numite de Geoană "condiţii sau precondiţii", respectiv "elemente esenţiale pentru relansarea economiei şi protecţia socială în România".
"Ne-am concentrat discuţia şi, dacă vreţi, negocierea de astăzi, pe câteva subiecte esenţiale - am reiterat observaţia cu privire la nevoia ca cei care îşi câştigă existenţa prin muncă să nu fie afectaţi de eventualele constrângeri ale acestui acord", a precizat Mircea Geoană.
El a lăsat să se înţeleagă că delegații FMI au acceptat ideea ca pentru pensionarii României să continue să existe "o politică legată de punctul de pensie", dar şi o politică de indexare a pensiilor cu coeficientul de inflaţie, precum şi de dirijare, în continuare, a resurselor către pensionarii cu venituri mici.
Geoană a arătat că aceasta a fost o temă fundamentală a poziţiei partidului, el remarcând, de asemenea, că "preocuparea socială" a fost prezentă şi din partea interlocutorilor săi.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a întâlnit la Senat, cu o delegație a Fondului Monetar Internaţional, la discuţii participând, printre alţii, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, ministrul Muncii, Marian Sârbu, membrii social-democraţi ai Comisiilor juridice din cele două Camere, preşedintele CN al PSD Adrian Năstase şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.