"Din fericire, deocamdată avem un sistem bancar solid (în România, n.red.). Rata şomajului este scăzută, comparativ cu alte state membre UE", a spus Diaconescu.
"Avem probleme, însă, în ceea ce priveşte deficitul", a adăugat ministrul.
El a făcut aceste remarci după ce a fost întrebat de rectorul Academiei Diplomatice din Moscova, AN Panov, în legătură cu modalităţile prin care România înţelege să facă faţă actualei crize şi despre viziunea pe care o are ţara noastră în ceea ce priveşte depăşirea crizei.
Ministrul Cristian Diaconescu a precizat că România încearcă să obţină coeziune şi solidaritate din partea Uniunii Europene.
"Acum banii sunt scumpi. Noi cerem coeziune şi solidaritate la toate nivelurile în UE şi ne plac foarte mult declaraţiile politice în această privinţă. Dar, în termeni reali, cred că mai ales când e vorba de parteneriate cu instituţii şi cu alte organizaţii, termenul coeziune va căpăta un nou sens pozitiv", a adăugat ministrul.
El a apreciat că nu se poate vorbi de un export al crizei pe cale bilaterală.
"Criza nu poate fi exportată pe bază bilaterală. Nu cred că cineva poate merge în sus atunci când celalat se duce în jos", a spus ministrul, care a adăugat că trebuie găsite cele mai bune soluţii pentru depăşirea tuturor situaţiilor dificile.
Ministrul de externe, Cristian Diaconescu se află, vineri, la Moscova, unde efectuează o vizită de lucru în cadrul căreia se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov.