El a amintit că o decizie în privinţa unui eventual împşrumut al României de la Comisia Europeană (CE) sau FMI va fi luată în două săptămâni.
"Orice acord cu FMI trebuie să treacă prin Comisia Europeană, dar nu orice acord cu CE trebuie să treacă pe la FMI. Suntem în discuţii, în două săptămâni o să avem răspunsul, mai multe date asăzi nu vă pot oferi. În două săptămâni, vom avea răspunsul în sensul unui acord cu UE sau în sensul şi unui acord cu UE şi cu FMI sau cu o altă structură bancară. Suntem în discuţii în acest moment şi există comitetul de stabilitate bancară, un comitet stabilit prin lege, care face aceste evaluări şi va face nişte propuneri Guvernului, urmând de asemenea să avem o discuţie şi cu guvernatorul BNR pentru a lua o decizie în acest sens", a spus Boc.
Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat la rândul său, vineri, că o decizie cu privire la un posibil acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) va fi adoptată în cel mult două săptămâni.
Decizia va fi luată după aprobarea bugetului în Parlament şi discuţii cu Comisia Europeană, a afirmat Pogea.
La finele lunii ianuarie, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că nu este partizanul unui împrumut de la FMI, ci din bani europeni, şi a menţionat că a anunţat Comisia Europeană că România intenţionează să contracteze un împrumut de 6-7 miliarde euro, sub supravegherea Fondului.
Miercuri, şeful statului a declarat că FMI ar putea intra în "jocul" creditului extern al României "în urma aranjamentelor" cu CE, criticând însă faptul că băncile româneşti cu acţionariat majoritar în statele UE nu îşi îndeplinesc obligaţiile de finanţare a economiei româneşti.