"Ca tipuri de arme care au dispărut, ele sunt: pistoale, pistoale mitralieră şi o puşcă mitralieră, câteva baionete şi câteva binocluri", a spus Ministrul Stănişoară.
El a explicat firul evenimentelor, precizând că, în momentul imediat următor, după ce a aflat de incidentul de la unitatea din Ciorogârla, s-a deplasat la faţa locului unde s-a asigurat că au fost întreprinse toate măsurile legale şi administrative de gestionare a situaţiei create.
"Astfel, conform procedurilor legale, a fost anunţat parchetul militar şi procurorii au început ancheta pentru a stabili circumstanţele producerii evenimentului şi pentru a identifica pe cei care se fac vinovaţi. Magazia şi zona adiacentă au fost izolate pentru a permite prelevarea de probe", a mai spus Stănişoară, potrivit căruia accesul militarilor în incintă a fost permis abia joi după-amiază.
Ulterior, potrivit ministrului, a fost făcută inventarierea armelor şi s-a constatat dispariţia acestora.
El a subliniat că nu a fost furată niciun fel de muniţie, ceea ce, în opinia sa, înseamnă că este puţin probabil ca aceste arme să fie şi folosite.
Secţia Parchetelor Militare a fost anunţată, miercuri la prânz, despre faptul că depozitul de armament de la o unitate militară de la Ciorogârla a fost găsit descuiat. Joi, procurori militari au audiat şase persoane în acest caz.
Anchetatorii Parchetului Militar Teritorial Bucureşti au început, vineri, audierea a opt persoane, printre care şi comandatul UM 01916 de la Ciorogârla, în legătură cu sustragerea a peste 60 de mitraliere şi 25 de pistoale, dar şi alte echipamente militare, informează surse judiciare.
Cele opt persoane convocate la audieri vor fi suspuse testului poligraf, precizează sursele citate.
În urma investigaţiilor magistraţilor, primele indicii au relevat faptul că furtul s-a comis cu mai mult timp în urmă, armamentul fiind transportat cu vehicule de mare tonaj.
În această anchetă este implicat şi Serviciul Român de Informaţii.