"Este un semnal care trebuie să ne pună pe gânduri şi care ne demonstrează, dacă mai era ceva de demonstrat, că instituţiile statului se află în faţă unor provocări fără precedent în ultimii 20 de ani. Respectul legii şi impunerea acestui respect trebuie să fie prioritar, nu numai a instituţiilor cu atribuţii în justiţie, ci a tuturor atribuţiilor statului", a spus ministrul răspunzând unei întrebări în cadrul unei conferinţe de presă.
Cătălin Predoiu a mai spus că libertatea nu înseamnă anarhie şi nu însemană încălcare a drepturilor celorlalţi, în urma revoluţiei din decembrie '89 românii câştigându-şi drepturile fundamentale. "Nu este cazul să neglijăm provocările care vin, chiar din sânul societăţii ca urmare a unor abuzuri de drept", a mai spus Predoiu.
Ministrul a mai spus, că situaţia de la Ciorogârla este un semnal în primul rând pentru instituţiile cu atribuţii în justiţie, "că trebuie să-şi facă treaba".
"Cu alte cuvinte devine cât mai clar că este prioritar să rezolvăm problemele din Justiţie. Putem avea creşteri economice, putem avea PIB-uri cu deficite mici, putem avea bunăstare materială, dar fără justiţie nu o să avem o societate civilizată şi vice-versa. Putem avea lipsuri şi vom avea lipsuri în anii în care vin, putem avea constrângeri financiare, dar ne putem păstra civilitatea şi demnitatea dacă vom reuşi să asigurăm un act de justiţie de calitate şi siguranţa cetăţeanului", a mai spus Predoiu.
Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a demis, vineri, 17 persoane, între care şeful Statului Major al Forţelor Aeriene Constantin Croitoru şi a şefului Direcţiei de Contrainformaţii din cadrul SMG, lt. Col.Maricel Popa.
Stănişoară a spus că de la unitatea militară de la Ciorogârla au fost furate pistoale, pistoale mitralieră, o puşcă mitralieră, câteva baionete şi câteva binocluri, subliniind că nu a fost furată muniţie.
Secţia Parchetelor Militare a fost anunţată, miercuri la prânz, despre faptul că depozitul de armament de la o unitate militară de la Ciorogârla a fost găsit descuiat. Joi, procurori militari au audiat şase persoane în acest caz.
Anchetatorii Parchetului Militar Teritorial Bucureşti au audiat opt persoane, printre care şi comandatul UM 01916 de la Ciorogârla, în legătură cu sustragerea a peste 60 de mitraliere şi 25 de pistoale, dar şi alte echipamente militare, informează surse judiciare.
În urma investigaţiilor magistraţilor, primele indicii au relevat faptul că furtul s-a comis cu mai mult timp în urmă, armamentul fiind transportat cu vehicule de mare tonaj.