"Unele scumpiri sunt justificate, altele nu", a spus Sârbu.
Mai multe patronate şi sindicate din industrie au anunţat scumpiri ale alimentelor, unul dintre motive fiind deprecierea leului în raport cu euro, în condiţiile în care o parte din materia primă utilizată provine din import.
Ministrul a susţinut că printre obiectivele sale se numără reducerea importurilor de alimente.
La unele produse sezoniere, unde producţia internă nu acoperă integral consumul, importurile nu pot fi stopate.
"Dar la carnea de porc, de pui, cred că putem reduce importurile", a spus Sârbu.
El a amintit că a cerut elaborarea unor strategii pentru fiecare produs.
Totodată, ministrul a adăugat că România are 3,5 milioane de tone de grâu în stoc, cantitate execedentară, iar pentru a lua o decizie corectă privind păstrarea sau valorificarea acesteia la export este nevoie de mai multe informaţii, cum ar fi cele privind evoluţia pieţei şi viitoarea recoltă.
El a mai spus că în cazul grâului există şi o problemă de calitate.