Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 ian 2009 - Anul XIV, nr. 13 (3999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii din zone defavorizate primesc subvenţiile, la un an şi jumătate de la depunerea cererilor

Luni, 19 Ianuarie 2009 (17:01:17)
Fermierii din zone montane defavorizate vor primi de săptămâna viitoare plăţile compensatorii, în valoare de 50 de euro pe hectar, la un an şi jumătate de la depunerea cererilor.

"Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) a asigurat sursele necesare efectuării plăţilor compensatorii acordate fermierilor din zonele cu handicap natural din zonele montane, în valoare de 149,66 milioane lei (44,75 milioane euro). Astfel, în zilele următoare, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va începe virarea unui sprijin de 50 euro/ha, către un număr de 227.785 beneficiari, pentru o suprafaţă de 1,3 milioane de hectare", se arată într-un comunicat al MAPDR transmis luni.

Beneficiari ai subvenţiei sunt fermieri care au depus cereri în campania din 2007 (derulată în perioada martie-iunie 2007).

Între depunerea cererilor şi primirea banilor se derulează o serie de etape - verificări administrative ale cererilor şi controale în teren, realizate de APIA, autorizatea plăţilor de către agenţie, un supracontrol din partea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) şi, în final, obţinerea banilor de la Ministerul Finanţelor.

Potrivit APIA, agenţia a autorizat în vara anului trecut plata subvenţiilor.

Plata pentru culturile din zone defavorizate este de 50 de euro pe hectar, pentru suprafeţe de până la 50 de hectare, iar valoare scade progresiv pentru suprafeţe care depăşesc această limită.

De exemplu, un fermier care cere subvenţia pentru o suprafaţă de 135 hectare va primi 100% din sprijinul financiar (50 de euro pe hectar) pentru 50 de hectare, în timp ce pentru suprafaţa cuprinsă între 50,1-100 hectare va primi 75% din valoarea sprijinului, iar pentru suprafaţa cuprinsă între 100,1-135 hectare jumătate din valoarea plăţii pentru fiecare hectar.

Acordarea sprijinului face parte din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), fiind o măsură delegată de către APDRP Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Finanţarea este asigurată din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) -82%, şi cofinanţarea din bugetul de stat.

Beneficiarii acestui sprijin sunt fermierii care desfăşoară activităţi agricole pe terenurile aflate în zona montană defavorizată, unde producţia agricolă este mai redusă cantitativ şi calitativ din cauza unor condiţii naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii din zone defavorizate primesc subvenţiile, la un an şi jumătate de la depunerea cererilor.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii din zone defavorizate primesc subvenţiile, la un an şi jumătate de la depunerea cererilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei