Secretarul Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Ţărmure, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că, potrivit Legii 161/2003, Emil Boc va trebui să anunţe Consiliul Local, printr-o adresă, că a renunţat prin demisie la mandat.
"Legea 161/2003 stabileşte că în acest caz domnul Boc are 15 zile la dispoziţie pentru a opta pentru una din cele două funcţii, cea de prim-ministru şi cea de primar, pentru a ieşi din starea de incompatibilitate", a explicat Ţărmure.
Secretarul CL Cluj-Napoca va întocmi, în conformitate cu prevederile Legii 393/2004, un referat către Prefectura Cluj, la care va anexa demisia din funcţie a primarului.
Potrivit acesteia, Prefectura Cluj urmează apoi să emită un ordin privind încetarea mandatului de primar, după care CL Cluj-Napoca se va întruni şi va lua act de demisia primarului şi va decide numirea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari ai municipiului, Sorin Apostu (PDL) şi Laszlo Attila (UDMR).
Ţărmure a afirmat că ordinul prefectului de încetare a mandatului se va transmite Ministerului Administraţiei şi Internelor care va propune Guvernului organizarea de alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, în termen de 90 de zile.
Potrivit unor surse din PDL Cluj, premierul Emil Boc ar putea sosi miercuri la Cluj pentru a-şi petrece Crăciunul în familie.
Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat, în 15 decembrie, pe Emil Boc pentru funcţia de premier, după ce Theodor Stolojan a anunţat că şi-a depus mandatul de premier la preşedinte.
Membrii noului Guvern, condus de Emil Boc, au primit, luni, votul de învestitură din partea Parlamentului, cu 324 de voturi "pentru" şi 115 "împotrivă", potrivit anunţului făcut în plenul Camerelor reunite de secretarul Camerei, Valeriu Zgonea.
Cei 21 de membri ai noului Guvern au depus, luni, la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului, a aproape 200 de parlamentari şi a judecătorilor Curţii Constituţionale, jurământul de credinţă.