Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2008 - Anul XIII, nr. 289 (3970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România are nevoie de aproximativ 6.000 de specialişti în medicina muncii

Marţi, 9 Decembrie 2008 (13:36:13)
România se confruntă cu un deficit de specialişti în medicina muncii, circa 500 de persoane desfăşurând astfel de activităţi, în condiţiile în care ar fi nevoie de aproximativ 6.000 de medici, a declarat, marţi, directorul Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), Adrian Izvoranu.

Directorul Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), Adrian Izvoranu, a spus, marţi, în cadrul unui seminar privind sănătatea şi securitatea ocupaţională, că, din estimările făcute, necesarul de medici în medicina muncii ar fi de peste zece ori mai mare decât numărul înregistrat în prezent.

Directorul Institutului de Sănătate Publică Bucureşti, Adriana Todea, a explicat că printre atribuţiile medicului de medicina muncii se numără şi identificarea şi evaluarea factorilor de risc, elaborarea de recomandări privind organizarea muncii, amenajarea ergonomică a locului de muncă, utilizarea agenţilor chimici sau repartizarea sarcinii de muncă.

Din datele înregistrate de Inspecţia Muncii rezultă că numărul de accidente de muncă din România este în continuare mare, deşi a mai scăzut în ultimii ani. Astfel, dacă în 2004 frecvenţa de accidentare era de 0,96 la mie, în 2007 a ajuns la 0,76 la mie iar în primul trimestru al acestui an, la 0,6 la mie.

Referitor la numărul de accidentaţi, acesta a scăzut de la 5.696 în 2004 la 4.807 în 2007. În primul semestru din 2008 alte 1.935 de persoane au fost implicate în accidente de muncă.

Cele mai multe victime ale accidentelor de muncă lucrau în construcţii de clădiri (9,5 la sută), extracţia de bărbune (6,4 la sută) sau în fabricarea autovehiculelor (4,4 la sută).

Judeţele în care au avut loc cele mai multe accidente de muncă în 2008 sunt Iaşi, Galaţi, Constanţa, Ilfov, Argeş, Braşov, Mureş, Cluj, Gorj, Arad şi Timişoara.

Cei mai mulţi accidentaţi mortal au fost înregistraţi în judeţele Neamţ, Galaţi, Buzău, Constanţa, Argeş, Braşov, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Arad şi Timişoara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România are nevoie de aproximativ 6.000 de specialişti în medicina muncii.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România are nevoie de aproximativ 6.000 de specialişti în medicina muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei