Geoană a precizat că există foarte multe colegii în care PSD a pierdut cu 47, 48 sau 49% din voturi şi a catalogat drept "nedemocratice" situaţiile în care cei care au obţinut locul trei cu 8 sau 9% din voturi au ajuns parlamentari în detrimentul celor dintâi.
"Este clar că această lege trebuie reanalizată", a subliniat Geoană.
El a arătat că, din numărătoarea paralelă efectuată de PSD, explicaţia diferenţei mari între rezultatele prezentate de exit-poll-uri şi rezultatele finale constă în existenţa unei campanii 'concertate" de influenţare a votului.
"Sunt mult prea multe voturi anulate, mult prea multe voturi albe, şi mult prea multe dintre ele sunt în defavoarea PSD. În opinia noastră diferenţa de 5-6 puncte între votul final şi exit-poll-uri nu e dată doar de lipsa de calibrare a acestor institute de sondare. Am constatat că a existat o campanie foarte puternică de influenţare a votului, inclusiv prin metode neortodoxe", a spus Geoană.
Geoană s-a arătat satisfăcut de confirmarea ierarhiei în alegerile parlametare, el precizând că Alianţa PSD+PC îşi confirmă întâietatea în campanie, chiar dacă la un scor mai strâns decât a sperat.